Ungdomar bussas till Landskronas uteliv


Ungdomar från kranskommunerna skall bussas till nöjeslivet i Landskrona. Det är Johns som tagit initiativet och redan på fredag går de första bussarna från Eslöv, Röstånga och Kävlinge.
– Det finns flera skäl till att vi gör det här, berättar initiativtagaren Bertil Hallengren.
– Dels handlar det om att möte den tuffa konkurrensen från Helsingborg där krogarna får ha öppet till klockan fem på morgonen och dessutom tror vi att ungdomarna gillar den här satsningen som innebär att man slipper ta en svarttaxi för att komma hem på natten. Biljetterna kommer vi att sälja genom BiljettDirekt och vi har skickat ut information till tiotusen ungdomar i aktuell ålder.

Bussarna, som beräknas ta 70 passagerare, avgår kl 22 fredag och lördag från respektive ort och kör sedan via ytterligare stopp, som exempelvis Marieholm, Asmundtorp, Kävlinge, Häljarp, Kågeröd och Svalöv vidare in till Landskrona.
– Bussen kör sedan tillbaka när krogen stänger och på så sätt får ungdomarna en tryggare transport hem, påpekar Bertil Hallengren och tillägger att bussning inte är något nytt grepp inom nöjesbranschen.
– Det går bussar till Ekebo och Tingvalla, så det är inget nytt. Äldre landskronabor minns säkert också bussarna till Brandkårsskogen i Dösjöbro och Kågerödslund, för att nämna några exempel.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet