Välgörenhetsfest på Folkets hus

Ikväll avslutar fem unga tjejer ett projektarbete med en välgörenhetsfest i Folkets hus lilla sal. Tjejerna som går på Samhällsprogrammet med social profil på Gullstrandsskolan har under hösten arbetat med projektet som innebär att de satt sig in i situationen för flyktingar från Bosnien som valt att flytta tillbaka till sitt hemland efter krigets slut.
– Vi fick idéen i våras och efter sommarlovet körde vi igång. Vi har även varit nere i Banja Luka en vecka i oktober och besökt en skola. Vi träffade också företrädare för organisationen Bomer, Det är en organisation som jobbar med återvändande flyktingar och hjälper dessa med bostäder, jobb och annat, säger Anna Barisic, en av tjejerna.

Det är helt andra förutsättningar för befolkningen i Bosnien än här hemma i Sverige och därför har tjejerna tagit initiativet till att samla in pengar genom festen på Folkets hus i kväll.
I entrén kommer det att finnas en liten utställning och på scenen kommer olika uppträdande att äga rum.

På programmet, som startar klockan 19, står bland annat den bosniska sångaren Seid Skalic. Även diskjockeyn Loop och dansarna i Flip Da Mix från Landskrona uppträder under kvällen. Avslutningsvis kommer Hip-hop bandet Young Ridhaz från Malmö att stå på scenen.
– Alla ställer upp gratis och kommunen och Folkets Hus står för lokalhyran. Även Arbets- och socialförvaltningen är med och sponsrar, de har betalat ljudanläggningen och de som arbetar med detta. Det innebär att alla intäkterna oavkortat kommer att sättas in på Bomers konto som stöd i deras hjälparbete, avslutar Suzi Gumussay.

Inträdet till festen är 40 kronor och det kommer även att säljas kaffe, te, läsk och kakor under kvällen.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet