Annons

Årets kulturstipendiater utsedda

Tre unga studenter och en förening får dela på årets kulturstipendium. David M Andrijevski, 26 år, Martina Wessman, 23 år och Csaba Perlenberg, 18 år, erhåller vardera 15 000 kronor medan Landskrona kyrkogårdshistoriska förening erhåller 5 000 kronor.
Totalt hade 25 ansökningar kommit in och här följer en motiveringarna till stipendierna.

David M Andrijevski studerar “Fashion Design Marketing Level 2” vid Central Saint Martins i London. Utbildningen omfattar 3 år och betraktas som en av de bästa utbildningar som finns inom området designer. David genomför en krävande utbildning med mycket goda resultat. Kulturstipendium utdelas som stöd till utbildningen och uppmuntran till framgångar som nyskapande modedesigner.

Annons
 

Landskrona kyrkogårdshistoriska förening bildades år 2001 av ett antal entusiaster, som under ett antal år i studiecirkelform forskat och dokumenterat gamla begravningsplatser i Landskrona. Cirkeldeltagarnas arbete har presenterats i en bok, som väckt stort intresse.
Föreningen har dessutom genom ett omfattande arbete återskapat den gamla begravningsplatsen vid Eriksgatan. Landskrona kyrkogårdshistoriska förening är ett utmärkt exempel på vad intresse, entusiasm, gediget kunnande och organisationsförmåga kan åstadkomma inom det kulturhistoriska området.

Csaba Perlenberg har visat prov på gedigna kunskaper på flera olika kulturområden, inte minst inom skrivkonsten. Han har vid unga år varit skribent i flertalet dagstidningar, varit Sveriges yngsta ledarskribent, producerat två diktsamlingar, producerat och regisserat TV- serier. Csaba Perlenberg har en stark humanistisk tro och greppar på ett intressant och spännande sätt både dagens aktuella händelser och skrivkonsten. Kulturstipendium tilldelas för uppmuntran till fortsatt utveckling och nya framgångar.

Martina Wessman utbildar sig till musikalartist vid Performning Art School vid Dansforum i Göteborg. Martina, som genomför det tredje året på sin utbildning har visat prov på vad målmedvetenhet, stort intresse och bra koncentration kan leda till och tilldelas Kulturstipendium som stöd och uppmuntran till utbildningen.

Kulturstipendierna delas ut i samband med kommunens julmiddag den 14 december.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser