SSU och LUF bekymrade över den politiska situationen i Landskrona

De socialdemokratiska och folkpartistiska ungdomsförbunden SSU och LUF är djupt bekymrade över att Sverigedemokraternas framgångar i Landskrona och gör därför gemensam sak i att försöka påverka sina respektive partier att hitta samförståndslösningar.
– Sverigedemokraterna kan få en farlig vågmästarroll i Landskrona. Där riskerar något av blocken att bygga sin politiska majoritet med indirekt stöd från Sverigedemokraterna, säger Mikael Damberg förbundsordförande i SSU och fortsätter,
– Gemensamt med LUF vill vi härmed deklarera för våra moderpartier att vi inte accepterar indirekt eller direkt samverkan eller koalition med något främlingsfientligt parti. För oss är denna ståndpunkt absolut. Våra partier får aldrig legitimera eller släppa fram extremhögern. I de fall invandringsfientliga partier får en vågmästarroll måste blockpolitiken upphöra.

Dambergs kollega i LUF, Birgitta Ohlsson instämmer.
– Jag hoppas definitivt att man hittar en samrådslösning mellan de demokratiska partierna. Vi har minnen från 1998 då de borgliga partierna inledde ett samarbete med Skånes Väl. Det får inte upprepas. Vi i LUF var redan då kritiska. Även om jag inte känner till situationen till 100 procent i Landskrona så vill jag uppmana de lokala företrädarna att ta ett gemensamt ansvar, avslutar Birgitta Ohlsson.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet