BoIS redogjorde för framtidsplaner

När Landskrona BoIS igår avhöll höstmöte på Restaurang Stekpannan inför ett 40-tal medlemmar utsågs som väntat Alexander Farnerud till Årets BoISare. Alexander som befinner sig hos broder Pontus i Monaco väntas först hem till helgen, då han bland annat kommer att vara en av gästerna i Canal+ soffan under supersöndag. På måndag bär det sen av till Cirkus i Stockholm där han är nominerad till Årets nykomling och Årets mål.

En som dock var på plats och kunde motta sitt pris var Årets Ledare, vilket tillföll Tommy Andersson. Tommy, nu tränare för P 15, har följt killarna sedan de var knattar, lyckades via kval mot BK Olympic ta steget upp i pojkallsvenskan.
– Tommy är en av alla de ledare som lägger ner ett stort arbete i vår fina ungdomsavdelning och han kan ses som ett föredöme och en förebild för hur vi vill att våra ungdomsledare ska agera, sade ordförande Kenneth Håkansson när han överräckte priset.

Kenneth Håkansson valdes för övrigt om till ordförande för ytterligare en mandatperiod på ett år. Lika smidigt gick valen för de sex styrelseledamöter som stod på omval på 2 år.

Om styrelsen är intakt så kommer av naturliga skäl en del förändringar att ske i spelartruppen. Helsingborgstrion Patrik Sundström, Per-Ola Ljung och Per Vig avtackades för sina insatser i föreningen och lyckönskades i framtida fotbollsutövande.
– Vi sitter inte med armarna i kors, utan just nu pågår en intensiv jakt på tilltänkta nyförvärv. Vi behöver spetsa laget såväl med spelare utifrån som från de egna leden, sade BoIS tränare Janne Jönsson utan att vilja gå in på några namn.

Höstmötet fick också stifta bekantskap med föreningens nye tipselittränare, Håkan Juhlin. En 39-åring som senast innehaft motsvarande tränarsyssla i Örebro SK och som just nu går Svenska Fotbollsförbundets steg 4 utbildning tillsammans med Bernt ”Linkan” Lindgren, tills nu Tipselittränare i BoIS, men som från och med årsskiftet tillträder som ungdomschef i föreningen.

Medlemmarna informerades slutligen också om BoIS planer på att starta ett fotbollsfritids på Dammhagsskolan samt en så kallad Fotbollsakademi där man bland annat sneglat på hur man gjort i den lilla franska staden Auxerre,
Vi har av förklarliga skäl inte resurser att göra som man gjort i Auxerre men vissa guldklimpar kan man ta därifrån och sen sy ihop det med våra egna idéer så tror jag vi kan skapa något nytt och stort, sade Bernt ”Linkan” Lindgren, som är en av de drivande bakom tanken på en fotbollsakademi.

av Håkan Karlsson
Foto: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Till arkivet