Manifestation mot rasism på lördag

Nu på lördag den 9/11 är det Kristallnatten och för tredje året i rad arrangerar Nätverket mot Rasism en antirasistisk manifestation och konsert.
– Vi har valt att lägga vår antirasistiska manifestation på årsdagen av Kristallnatten och inte den 30 november. Detta som ett led i att undvika alla rabalder som annars kan komma att uppstå, berättar Johan Malm från arrangörshåll.
– Manifestationen börjar klockan 19.00 på Rådhustorget med tal av Jens Ohlsson och Bodil Mårtensson som spelar med i pjäsen Minnesnycklar på Nya Skånska Teatern. Dessutom kommer Mohammad Abdul Karim från Kulturellt Orientaliskt Forum en stor palestinsk förening här i Landskrona att prata och jag själv som representant för Vänsterpartiet. Utöver talen så kommer vi att tända facklor och hålla en tyst minut för alla rasismens – , fascismens – och alla oliktänkandes offer. Därefter fortsätter programmet på Café 31 där det bjuds på lite rock och reggae, avslutar Malm och hälsar alla välkomna.

Banden som spelar på Café 31 är, Rotbandet från Malmö som bjuder på skånsk reggae och Petrol Patrol från Landskrona spelar surfrock.
Nätverket mot Rasism består av: club com.hit, Nya Skånska Teatern, Landskrona Reggaeförening, Kulturellt Orientaliskt Forum, Vänsterpartiet och Ung Vänster.

UPP

 

Till arkivet