Annons

BoIS testade två nya spelare- Söderstjerna på väg bort?

Håkan Söderstjerna kan vara på väg bort från Landskrona BoIS som igår testade en möjlig ersättare, Brommapojkarnas Mikael Tynell, mot Ängelholms FF, seger med 2-0.
– Jag har fått en positiv bild av Landskrona och även om AIK också visat intresse så ligger BoIS bäst till, förklarade 20-årige Mikael Tynell som även fått förfrågningar från Hammarby att fundera på.
– Vad gäller Håkan Söderstjerna så har han fått ett kontraktsförslag, men vi vet att han har förfrågningar från Danmark och Norge, så vi måste se om vårt hus, förklarade BoIS klubbdirektör, Lars Persson som var nöjd med vad Tynell visade i matchen mot ÄFF.

Mikael Tynell har gjort 25 matcher för Brommapojkarna i Superettan och svarat för fyra mål och lika många målgivande passningar. En lirare som inte har något emot att flytta till Skåne.
– Nej, Landskrona känns som en lätt klubb att komma in i och så spelar man bra fotboll.

Annons
 

Igår fanns också en av landets mest lovande ytterbackar på plats, blott 16-årige Jesper Westerberg från IFÖ Bromölla, bofast i det svenska P16-landslaget och Bromöllas A-trupp.
– Det blir Landskrona, jag har bestämt mig. Här finns många duktiga spelare och så vägar man släppa fram unga killar, menade Jesper som får ett A-kontrakt med BoIS.

Ytterligare en spelare, offensiva mittfältaren Rajko Lekic från danska Herfölge, skulle testat igår, men han fick inte komma loss för sin klubb. – Men vi har sett honom i en match och han är fortfarande intressant, poängterade Lars Persson som räknar med att BoIS kommer att hålla laget intakt inför nästa säsong.
– Några spelare slutar och i övrigt är det bara frågetecken för Håkan Söderstjerna. Jag räknar med att Alexander Farnerud stannar och utvecklas ytterligare innan han tar steget ut i Europa, avslutade BoIS klubbdirektör som såg Rasmus Lindgren ge BoIS ledningen efter bara en minuts spel och Matthias Eklund fastställa slutresultatet i den andra halvleken.

av Kalle Berggren
Foto Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser