BoIS testar nya spelare direkt

Många tacksamma tankar gick till Kalmar när Landskrona BoIS klarade det allsvenska kontraktet och nu börjar planeringen och arbetet inför nästa säsong.
– Vi kommer att träna som vanligt den här veckan och dessutom spela en match mot Ängelholm på tisdag. Några spelare räknar jag med att vi skall testa, men vilka är inte klart än, berättar en lättad tränare Janne Jönsson och reflekterar över premiärsäsongen i allsvenskan.
– Vår start var helt fantastisk och vi visade verkligen vad vi kunde prestera. Avslutningen har varit tyngre och även om vi inte föll igenom i någon match så har det gått tungt. Många spelare har varit slitna och dessutom har skador på nyckelspelare varit bekymmersamma. Men nu har vi klarat vårt mål och börjar blicka framåt mot nästa års allsvenska. Vi har lärt oss mycket det här året som vi kommer att ha glädje av.

På spelarfronten är det klart att Patrik Sundström och Per-Ola Ljung försvinner och frågetecken finns för Håkan Söderstjerna och Alexander Farnerud.
– Håkans kontraktstid har gått ut, men vi har gett honom ett nytt kontraktsförslag och vi vill gärna behålla Håkan. Vad gäller Alex så är det många klubbar som förhört sig om hans tjänster, men jag hoppas att han stannar och fortsätter sin positiva utveckling med oss i BoIS, förklarar ordförande Kenneth Håkansson som inför den här säsongen hade att vända ett underskott på närmare 500 000 kronor till plus.
– Och det har gått vägen, men hur stort överskottet blir vet jag inte än. En förklaring är det fina publikintresset, men vi har även lockat många sponsorer och souvenir försäljningen har slagit alla rekord.

Hammarbymatchen lockade 7 589 åskådare, publiksnittet blev 7 546 och totalt har 98 101 personer sett allsvensk fotboll i Landskrona i år. Det är mer än någonsin tidigare.
Närmast handlar det om att förstärka truppen och Janne Jönsson har en liten, om än så länge hemlig, önskelista.
– En spelare i varje lagdel kommer att behövas. Men dessutom kommer långtidsskadade Danijel Milovanovic och Afo Dodoo tillbaka och vi får inte glömma våra duktiga ungdomar. Så det ser bra ut på spelarsidan.

Redan har BoIS testat en spelare, Rajko Lekic, 21-årig dansk som själv tog kontakt med BoIS och gjorde ett gott intryck.
– Inget är bestämt och vi kommer under veckan att gå igenom spelarmaterialet, förklarar Janne Jönsson som sedan ger spelarna några veckors välbehövlig semester innan allvaret börjar igen den 2 december då nedräkningen för allsvenskan 2003 drar igång.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet