Kontraktet i hamn trots förlust.

Landskrona dansar och ler trots att det är tio matcher sedan den senaste segern bärgades. BoIS spelar i allsvenskan även 2003.
För trots dagens förlust mot Hammarby med 2-3 står det klart att BoIS slipper kvala sig kvar i allsvenskan, detta sedan BoISspöket Kalmar slagit IFK Göteborg med 2-0 på Gamla Ullevi.
Men spöken är som bekant rätt justa så här i halloween tider.

Det var två märkbart lättade tränare som möte pressen efter matchen, – Där så jävla skönt så det inte är klokt, sade den mycket lättade Hammarbytränare Anders Linderoth och Janne Jönsson nickade instämmande och som efter ett djupt andetag lät orden forsa ur sig,
– Det känns över hela säsongen välförtjänt att vi är i allsvenskan 2003. Vi gör en ynklig sista tredjedel av säsongen rent resultatmässigt men spelmässigt har det sätt bra ut inte minst nu på slutet mot Örgryte och IFK Göteborg men även mot Malmö hade vi med lite tur grejat fler poäng. Vi klarade vår målsättning och nu blickar vi istället fram emot nästa år och tar lärdom av detta och ser fram mot kommande fester.

På plan var det Hammarby som styrde och ställde det mesta, åtminstone sett till den första tre fjärdedelen delen av matchen.
1-0 kom efter matchens första högerhörna i den 26:e matchminuten. BoIS lyckas inte rensa undan bollen utan den hamnar hos en omarkerad Mikael Andersson som på halvvolley klipper in 1-0 till gästerna.
Direkt på avspark är det sen dags igen. I en tilltrasslad situation kommer BoIS-målvakt Mats Svensson sent in i duellen med Peter Markstedt och istället för en boxa bort bollen knockar han försvarskollegan Linus Malmqvist och bollen hamnar hos Fredrik Winsnes som enkelt kan rulla in 2-0 för Bajen.
Så här i efterhand kan man väl säga att det är en skön smärta, skämtar Linus Malmqvist, tar sig åt sitt såriga öra och tillägger,
– Jag vet inte om att det blir mål. Jag försvann nog ett tag. Mest tog smällen i magen och jag var rätt så illamående när jag kvicknade till. Den unga backkämpen kan dock blicka fram emot vinterträningen med tillförsikt.
– Ja, det har känts bra hela hösten och det var fin timing att jag fått komma med nu på slutet, nu ser man redan fram emot nästa säsong, säger Malmqvist.

Det skulle dröja ända till matchens 36:e minut innan BoIS, genom Daniel Nannskog avlossade matchens första skott på mål.

I andra halvlekt flyttades Alex Farnerud in på en mer central mittfältplats och han lyckades också skapa ett par fina kombinationer tillsammans med Håkan Söderstjerna dock utan att det hettade till framför Hammarbymålet. Istället för en reducering skulle Hammarby genom nyinsatte Andreas Hermansson utöka ledningen till 3-0 efter att Mats Svensson missbedömt en studs utanför straffområdet och frågan är om inte det blivit en frilägesutvisning på Mats om inte Hermansson gjort mål.
– Naturligtvis får vi inte göra så här enkla misstag. Är det sen så att man har målvaktshandskar på sig så blir det extra tydligt när man blir avklädd, sade Janne Jönsson efter matchen och tyckte synd om Mats Svensson som inte hade en av sina bästa dagar på jobbet.

Med tjugofem minuter kvar att spela tände Daniel Nannskog hoppet – att det trots allt skulle kunna gå att greja en pinne när han bredsidar in reduceringen till 3-1.

Därefter bytte BoIS taktik till 3-4-3 och flyttade upp nickstarke Magnus Torvaldson på topp. Något som också skulle ge önskad effekt. Torvaldson reducerade till 2-3 med en nick som starkt påminde om det avgörande 3-2 målet på Olympia tidigare i år och helt plötsligt var det nerv i matchen.
Trots ett par dramatiska slutminuter lyckas inte BoIS pressa in ett kvitteringsmål. Nu spelade resultatet ingen större roll utan både Hammarby och Landskrona kunde kliva av planen som segrare, trots att det stod 2-3 på resultattavlan, för i match A hade Kalmar FF utökat ledningen till 2-0 mot IFK Göteborg och därmed var också BoIS klara för allvsvenskt spel nästa år.
– Vi får väl ringa Conny Karlsson och sätta honom på hedersplats ikväll, hördes BoIS ordförande Kennet Håkansson säga.
Även om det aldrig är kul att förlora så var det mest glada minner i omklädningsrummet efter matchen.
– Jag kan ändå inte sluta reta mig på att vi släpper in så många mål på fasta situationer. Hade vi bara släppt in hälften så många hade tabelläget varit ett helt annat. Detta är något vi måste jobba hårt med i vinter, avslutar en självkritisk men för stunden lycklig Hasan Cetinkaya.

av Håkan Karlsson
Foto Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet