BoIS testade dansk i B-lagsmatch

Igår spelade BoIS B-lag match mot Trelleborg och vann komfortabelt med 4-1. För två av målen stod en dansk yngling som BoIS velat testa. Killen heter Rajko Lekic, 21 år och kommer närmast från den danska division 1-klubben Herfölge.

Namnet Lekic har han från sin far som kommer från Montenegro men Rajko är född och uppväxt i Danmark och han har sedan barnsben spelat i ett flertal klubbar, bland annat Bröndby, KB Köpenhamn och B 93. Att han är anfallare står helt klart när han äntrar planen. Lite kantig till en början men efterhand som han hittar linjerna i BoIS spel så skapar han också målchanser.

1-0 gjordes av försvararen Johnny Lundberg efter en hörna innan Rajko presenterade sig genom att öka till 2-0. Johan Andersson (bäst på plan tillsammans med Rasmus Lindgren) hade show på sin högerkant och passade in bollen framför mål där Rajko enkelt kunde slå bollen i mål.

3-0 kom precis som matchens första mål efter en hörna. Här var det Rajko som kunde nicka in bollen bakom en chanslös Trelleborgsmålvakt i slutet av första halvlek.

I början av andra halvlek reducerade Trelleborg innan den nya anfallaren åter visade att han vill spela i BoIS. Efter en liten turné på högerkanten serverade han Bruno Tonheta med en smörpassning som brassen enkelt slog in. Efter matchen kommenterade Rajko matchen,
– Det var ganska svårt i början. Jag är van vid att det spelas mer långbollar att springa på. Här gick spelet mer på marken och jag tror att det är ett spel som kan passa mig bra när jag lär känna spelarna bättre.

Rajko var skadad under en stor del av säsongen men har gjort 13 A-lagsmatcher för Herfölge. På dessa gjorde han 9 mål och det syntes att han är målfarlig,
– Ja, jag tycker att jag gjorde en ganska bra match efter omständigheterna. Jag är nöjd, avslutar han och går in till duschen för att sedan träffa sin hitresta flickvän.

BoIS tränare Janne Jönsson var också han nöjd med Lekics insats,
– Jag har hört att han var målfarlig och det är därför vi testade honom. Två mål och en assist visar att han är klart intressant.

BoIS håller som bäst på att försöka få till en träningsmatch nästa vecka där det ska testas spelare. Landskrona Direkt är övertygade om att Rajko då spelar sin andra match för BoIS. Om det sen blir fler får framtiden utvisa.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet