Häljarp tog ledningen i Skåneserien i diplomboxning

Det var de yngsta som anförde tonen i lördagens matcher i Lunds Idrottshall. Omar Abdul-Majid och Carmenzita Seleborn möttes i första matchen och genomförde en rakt igenom teknisk och boxningsriktig match. Bägge belönades med sina högsta poäng någonsin, nämligen 28 resp 27 poäng, vilket innebär att bägge klarade diplomgränsen som är 27 poäng. Bra ifrån sig gjorde också Napoleon Seleborn och Hamza Abdul-Majid som bägge klarade 26 poäng.
Muhammed Ajine besegrade Kristianstads Douglas Bergkvist med 23-21.
Av systrarna Seleborn Pricilla och Natalie, gick det denna gång bäst poängmässigt för Pricilla som erhöll dagens högsta poäng 31 mot motståndarens 24. Natalie har litet grann stilen emot sig eftersom hon boxar ganska aggresivt, vilket inte alltid är populärt hos domarna, trots att Natalie redan nu är en ganska komplett boxare får hon inte alltid betalt i poäng. Nu förlorade hon mot Klara Svensson, Höllviken med 26-21, vilket inte coach Backman gillade.
Natalie var den klart bäste boxaren och domarna följer inte regelboken i denna match.

1. Häljarp 13 poäng
2. Höllviken 11
3. Hälsingborg 10
4. Kristianstad 7
5. Staffanstorp 6
6. Lund 3

UPP

Till arkivet