Annons

Väldisciplinerat BoIS grejade viktig poäng i Göteborg

Ett väldisciplinerat Landskrona BoIS lyckades spela oavgjort, 0-0, mot ett IFK Göteborg i poängnöd. För Bois vidkommande innebar poäng ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt, för anrika Göteborg innebar den ett kanske lika långt steg mot spel i Superettan nästa säsong.

Trots det tunga underlaget så bjöds publiken på en svängig match som bjöd på en hel del målchanser. Dock märktes nerverna i båda lagen, det var viktiga poäng som stod på spel. Och BoIS var laget som hade bäst kontroll på matchnerven och laget genomförde en stark kämpainsats och fick också en mycket tung och rättvis poäng med sig hem.
– Jag är mycket nöjd med spelarnas insats, vi gör en bra match och förtjänade verkligen den här poängen, analyserade en nöjd Janne Jönsson som såg BoIS börja matchen klart bäst och pressa tillbaka Göteborg.
Redan efter sex minuter spel var Matthias Eklund ytterst när att överlista Bengt Andersson i IFK:s mål med en lurig klackspark. Matthias, som gjort mål i de två senaste matcherna, hade också de bästa chanserna att avgöra till BoIS fördel. Efter en dryg halvtimme sköt Eklund utanför i fritt läge och efter en dryg timme lobbade han snyggt över Bengt Andersson, men bollen smet utanför.

Annons
 

– Vår första halvtimme var riktigt bra och då borde vi satt någon av våra chanser, menade också Janne Jönson som såg IFK ta över matchen i slutet av halvleken och då tvingades Mats Svensson först till en mycket kvalificerad räddning när han med fingertopparna hindrade inhopparen Robert Karlssons skott från att gå i mål. Karlsson ersatte Håkan Mild redan efter 13 minuters spel, en skadad vad sattes topp för Milds del.
IFK avslutade halvleken med att pricka stolpen, Tomas Rosenqvist sköt ur mycket liten vinkel. Men totalt sett var BoIS bäst i den första halvleken och Håkan Söderstjerna höll stor show på sin kant.
– Det kändes bra, synd bara att vi inte lyckades sätta våra chanser. Vi tappade lite mot slutet av halvleken och tillät då IFK föra spelet, menade Håkan som försvann i den andra halvleken när den blöta och tunga planen tog ut sin rätt.

Efter paus jämnade IFK ut spelet, dock utan att skapa några större farligheter. De gånger IFK lyckades komma till avslut så var Mats Svensson välplacerad och höll förtjänstfullt nollan.

Inför matchen saknade BoIS avstängde skyttekungen Daniel Nannskog och därför fick Alexander Farnerud ta steget upp på topp tillsammans med Matthias Eklund. Alex glimtade stundtals till med påpassligt spel, men blöta planer är inget för en tekniker av hans kaliber.
I backlinjen saknades en skadad kapten Henrik Nilsson, han ersattes av Linus Malmqvist som i sin första match från start gjorde en mycket stabil insats. Förutom ett bra försvarsspel hade Linus också två avslut som gav Bengt Andersson lite bryderier. Linus visade att han villa vara med i fler matcher från start, här har BoIS ett fint sparkapital.
– Linus var i det närmaste klockren och gjorde en mycket bra match, påpekade också Janne Jönsson som nu kan sova lite lugnare.

Med två matcher kvar att spela, ÖIS borta och Hammarby hemma, är BoIS med sina 30 poäng på trygg mark i den allsvenska tabellen.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser