Annons

Seniorer surfade på stadsbiblioteket

Igår var det seniorsurf dagen på stadsbiblioteket. Landskrona Direkts praoelever Alexander Kjäll och Markus Hansson, tillvardags årskurs 9 elever på Västervångskolan passade på att besöka de surfande seniorerna och här följer deras rapport.

När Landskrona Direkts utsände besökte biblioteket var tre av de fyra seniorsurf-datorerna bemannade. Samtliga var mycket positiva till denna dag som är en gång om året.
– Det här är en mycket bra dag, tyckte Birgitta German som mest var på biblioteket för att fördröja tiden, innan hon skulle till en affär som öppnade klockan tre.
– Det som är positivt med Internet är att man kan boka flygbiljetter över nätet. Jag är på jakt efter en billig biljett till Stockholm, sade German samtidigt som hon inte var så speciellt förtjust i bildskärmen.

Annons
 

Vid en annan dator satt Gunnel Karlsson som gillade idén med senior surf.
– Det här är trevligt. Men jag skulle vilja lära mig mer om datorer i allmänhet men även vad alla stora knappar uppe på skärmen är för något, när man är inne på Internet, sade Karlsson som var intresserad av att börja en datakurs.
– Både mina barn och barnbarn håller på med datorer och jag har en egen dator hemma så visst vore det trevligt om man kunde få lära sig lite mer, tyckte Karlsson som hoppades på att biblioteket till nästa år även kunde erbjuda lite mer undervisning.

Bibliotekarie Gitt Ossler som hjälpte och lärde seniorerna om datorerna berättade att idén med senior surf kom från Stockholm och föreningen Senior Net. Tanken är att man vill att dom äldre skall ha chansen att komma till datorerna, oftast är det dom unga som använder bibliotekets datorer och surfar på sajter som till exempel Lunarstorm.
Att seniorsurf är populärt råder det ingen tvekan om.
– Det hade varit många seniorer här och i stort sett har det varit fullt sedan klockan tio i förmiddags men det är klart vi har bara haft tillgång till fyra datorer, sade Ossler som hoppades att Senior surf i framtiden skulle vara oftare och inte bara en enstaka dag om året.
– Det har varit en mycket trevlig dag på jobbet, avslutade Ossler.

Av Alexander Kjäll och Markus Hansson (Praoelever från Västervångskolan)
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser