Tuffa tag i Hilleröd

I helgen som gick deltog boxare från Häljarps AIS i den danska turneringen HSK BOX CUP. Turnering är känd som en av Europas största.

Ungdomarna i HAIS stötte på tufft motstånd i Hilleröd.
Hamza Abdul-Majid, 11 år, föll mycket knappt i en hård match mot dansken Jonas Fantassi.
Bättre gick det för ungdomsboxaren Armend Quepevaj i 60 kilos klassen. Armend behärskade sin danske motståndare Simon Christophersson ganska klart trots knappa siffror och gick därmed till final.

Sedan var det dags för Häljarps senior Besar Quepevaj. Besar började bra, vann första ronden knappt, efter en ganska bökig tillställning. I andra ronden blev tyvärr Besar skadad, då höger axel hoppade ur led vilket tvingade honom att ge upp matchen.

Näste häljarpsboxare var Marcus Olsson, som började litet stelt men boxade upp sig efter hand. Motståndaren låg dock hela tiden först i slagväxlingarna och var ganska hårtslående varför sekonden i slutet av andra ronden gav upp matchen för att inte riskera något.

Så var det dags för lovande David de Toro i bantamvikt. David blev lite överraskad av motståndarens rasande tempo i första ronden, men kom ganska snabbt in i matchen och hängde sedan både med och hade från andra ronden fullständig koll på motståndaren. Trots detta blev det förlust med samtliga domarröster för David.

I lördagens sista match skulle så Arton Quepevaj upp mot Ringsteds Martin Madsen. Men av detta blev det inget då Madsen insjuknade.

I söndagens final Ungdom A 60 kg mötte Armend Quepevaj, Simon Gomez från IK Köpenhamn och behärskade matchen från start.
Armend utnyttjade sin långa räckvidd och visade i början av 2:a ronden prov på fina uppercuts, vilket till sist fick domaren att bryta matchen till Armends fördel.
Det blev två guld till sist. Möjligen skulle det kanske varit ett eller två till, var omdömet från de båda coacherna Krister Backman och Ingvar Håkansson.
– Synd bara att ingen av flickorna Seleborn fick matcha, de hade säkert gjort bra ifrån sig också, avslutar Backman.

Facit för Häljarpsboxarna blev 2 guld, 2 silver och 2 brons.

UPP

Till arkivet