Fyra häktade i samband med värdetransportrånet

Efter dagens häktningsförhandlingar är fyra personer (varav en i sin frånvaro) häktade i samband med värdetransportrånet i Landskrona den 26/9. Den 4 oktober häktades en 27-årig man från Malmö på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån. Samma dag häktades en 31-årig man som skäligen misstänkt för medhjälp till grovt rån. Han är efter dagens förhandling fortsatt häktad, men på sannolika skäl.
Idag torsdag häktades även en man på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Mannen är född i november 1976 och liksom ovannämnde hemmahörande i trakten av Stockholm.
Han greps i Stockholm under tisdagen och är tidigare dömd för vapenbrott, stöld och misshandel. Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Det rör sig om en man född 1979 och hemmahörande i Stockholm.
Samtliga häktade nekar till brott.
– Vi är oerhört intresserade av att få in iakttagelser från Löddeköpinge, säger spaningsledare Börje Sjöholm.
– Vi hoppas att någon sett de båda rånarna när de lämnade Audin bärande på var sin bag och även att någon sett när Volvon parkerades i Saxtorp. Anledningen är att rånarna legat och tryckt i Löddeköpinge fram till lördag förmiddag, då de åkte därifrån i en stulen bil. Vi saknar också uppgifter om hur den tredje rånaren tog sig från brottsplatsen.

För att ge möjlighet åt personer som har något att berätta i ärendet kommer polis att finnas på plats i Löddeköpinge lördagen den 12 oktober. Platsen är vid korsningen Landskronavägen-Barsebäcksvägen och tidpunkt klockan 9-13.

Under arbetets gång har klarlagts att rånet sannolikt utfördes av tre beväpnade personer vilka kom till ett bussbolag vid Andra Tvärgatan i Landskrona vid 9-tiden. Gärningsmännen tog sig in på bussbolaget, där ett antal busschaufförer övermannades och bands. När de båda väktarna kom till platsen övermannades de och tvingades öppna värdetransportbilen.

Rånarna kom över en mycket stor summa pengar från värdetransportbilen, varav en del har återfunnits. Troligen hade rånarna medhjälpare, bland annat för bevakning.

Två av rånarna flydde i en Audi S8 Svart med belgiskt registreringsnummer ARL 994. Bilen var falskskyltad och egentligen svensk och stulen på Arlanda under juni. Bilen övergavs i Löddeköpinge och de båda rånarna gav sig vidare till fots. Troligen har den tredje rånaren lämnat brottsplatsen i ett annat fordon.

I skogen vid Saxtorp anträffades en grön Volvo V70 med registreringsnummer TDH827. Allt tyder på att denna bil var en utplacerad flyktbil. Bilen är en hyrbil och den som hyrt bilen är en av dem som häktats för medhjälp till rånet.
Såväl Audin som Volvon var synliga i trakten dagarna före rånet.

Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten på 040-20 10 00.

UPP

Till arkivet