Annons

Kommunmästerskapen i terränglöpning avgjort

Det var ett liv och ett spring när kommunmästerskapen i terräng för mellanstadiets elever avgjordes i Lill Olas. Hela 12 skolor och 31 klasser ställde upp i de olika klasserna.
– Eleverna visar ett stort intresse och då är det roligt att arrangera tävlingar, tyckte Sandra Fransson, lärare i Härslöv och för första gången ansvarig för tävlingen.
Från Härslöv kom också Stella Malmström som tog hem sin klass, flickor årskurs 6, mycket övertygande. Stella vann på 7 minuter och 38 sekunder över den två kilometer långa banan.
– Jag tränar friidrott i Helsingborg och gillar att springa, berättade Stella som kopplade greppet direkt i loppet och inte gav motståndarna någon chans.
– Jag har varit med några gånger tidigare, men inte lyckats vinna, så det här var kul.
Kul tyckte också Zandra Schödin att det var, även om hon gillar fotboll bättre.
– Jag tränar fotboll med Häljarp och det är mycket roligare. Det är jobbigt att bara springa, tyckte Zandra som på upploppet sprang förbi sina medtävlare och vann klassen för flickor årskurs fyra.
– Tidigare sprang jag med i Calvinknatet, där blev jag tvåa så detta är första gången jag vinner.
I årskurs fyra var det Zandra Schölin, Sandåker och Andreas Persson, Seminarieskolan. I årskurs fem vann Marika Hulkkonen, Glumslöv och Marcus Heier, Sandåker. I årskurs sex vann Stella Malmström, Härslöv och Ludwig Lövström, Glumslöv.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser