100 varvsjobb räddas?

Landskronavarvets sista (?) beställare, Pharmadule Emtunga, vill starta egen produktion i Landskrona. Satsningen skulle rädda hundra jobb inom den konkursdrabbade varvsnäringen.
– Vi är mycket nöjda med det jobb som man gjort på Bruces och är beredda att själva satsa på produktion i Landskrona om vi kan hitta lämpliga lokaler, säger Pharmadule Emtungas vd Tomas Wängberg som dementerar uppgiften att Pharmadule Emtunga skulle dra sig ur affären med Landskronavarvet och Bruces med anledning av bolagens problem, något som ledde till att produktionen av bostadsmoduler på Bruces i Landskrona stoppades igår och personalen fick gå hem.
– Jag räknar med att problemet löses snarast möjligt, vi har inte råd med att låta produktion ligga nere, poängterar Tomas Wängberg.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet