Oavgjort för Asmundtorp i första kvalmatchen

Målet med säsongen var att förbättra fjolårsplaceringen och det var något som killarna i Asmundtorps IF klarat av redan innan man igår tog emot Kristianstads FF i första kvalmatchen till division 2 inför cirka 300 åskådare.
Sett till första halvlek var AIF inte nöjda med seriespelets andraplats utan man var fast beslutsamma om att skapa sig ett bra utgångsläge inför söndagens returmöte i Kristianstad
– Vår först halvlek är helt perfekt. Då spelade vi helt efter de riktlinjer vi dragit upp, kommenterade Asmundtorps tränare Joakim Nilsson som under de första 45 minuterna kunnat glädja sig åt att få se Peter Oltner behärskat slå bollen i mål vid två tillfälle.
– Tyvärr orkade vi inte fullfölja i andra halvlek. Tempot var betydligt högre än det vi är vana vid från seriespelet, analyserade Nilsson.

I andra halvlek satte KFF större press på hemmaförsvaret och i den 65 minuten kom också reduceringen.
Knappt tio minuter senare nickade en omarkerad Henrik Stridh in kvitteringsmålet 2-2. Stridh som trots sin mittbacksplats så när hamnat i målprotokollet redan i första halvlek efter en tung frispark som Ivan Stipic i AIF-målet fick sträcka ut rejält på.

2-2 var ett slutresultat som båda lagen kan vara nöjda med.
Även om KFF hade bud på 3-2 efter bjudningar i AIF-försvaret så kunde de gule ha punkterat matchen i första halvlek när Daniel Glansk så när nickat in 3-0.
– Nu har vi ett par dagars vila och på söndag är det en helt ny match, avslutade Nilsson och drömmen om division 2 lever trots allt vidare.

Asmundtorp-Kristianstds FF 2-2 (2-0)
Målen:
1-0 (30) Peter Oltner
2-0 (37) Peter Oltner
2-1 (65) Emil Nilsson
2-2 (74) Henrik Stridh.

av Håkan Karlsson
Foto: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet