Framgångar för Topalovic i karatelandslaget

Landskrona Karate Klubbs Sabina Topalovic har varit och tävlat med Svenska landslaget i karate. På Finnish Open så placerade sig Sabina på andra plats i sin viktklass, +60kg. I finalen möte hon en tjej från Ryssland och var nära att vinna. Sabina var även med i damernas lag som tog guldmedalj.

Den 21-åriga Landskronatjejen blickar nu framåt och hennes stora mål inom den närmsta framtiden är att få åka med till Madrid och deltaga i VM,
– Eftersom jag just blivit senior så är det tveksamt om jag blir uttagen. Men det skulle vara mycket roligt, säger Sabina.

Trots sina meriter, SM-guld 2002 i +60kg, SM-siver 2002 i öppen klass, framröstad till bästa fighter på karate SM 2002 är hon tveksam till om hon blir uttagen,
– De tittar på hur man tävlat under hela året och så länge har jag inte varit senior. Men nästa helg ska jag till Kil för att deltaga i elitserien och ett landslagsläger. Det kan bli första steget.

För att nå den svenska eliten i karate krävs det träning, träning och åter träning.
– Som det ser ut nu så tränar jag karate tre dagar i veckan. Sedan blir det några dagar på gym också. Jag tränar cirka sex dagar i veckan. Söndagarna försöker jag ta det lugnt. Man måste känna efter så att man inte drar på sig skador och förkylningar, avslutar Sabina.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet