Kommunen bannar ambassadörer

Landskrona kommun blockerar Landskrona BoIS supporterklubb Black & White hemsida för kommunanställda.
Sitter du Internetuppkopplad som kommunanställd och försöker dig på ett hemsidebesök hos stadens ”ambassadörer”, det vill säga att du skriver in www.bois.nu i din webbläsare, möts du av texten,
”Webbsidan spärrad av Sonic WALL Filter. Om ni anser detta vara fel kontakta ägaren av Internetsidan och fråga varför sidan är spärrad av Cyber Patrol”
Ulf Backman, kassör och webmaster i supporterklubben är helt oförstående till varför sidan skulle vara spärrad för besök från kommundatorer.
– Jag har fått en del förfrågningar från folk som jobbar inom kommunen om varför dom inte kan besöka vår hemsida och har hänvisat dom till att problemet måste ligga hos kommunen. När jag nu fick frågan igen så mailade jag till LaNet och frågade vad det kan bero på. Jag har dock ännu inte fått något svar därifrån. Jag tycker absolut att det är märkligt att vår sida är spärrad. Bois.nu är vår officiella hemsida och är en ren informationssida om föreningen och till och med i vår gästbok håller språket oftast en vårdad ton så jag finner ingen anledning till varför. Istället för att spärra vår sida tycker jag att kommunen borde ha en länk på sin sida till oss i egenskap av ambassadörer, säger Backman.

Johan Nilsson på Landskrona kommuns IT-avdelning säger sig vara bekant med problemet.
– Sonic WALL Filter är en tjänst som vi köper in och tyvärr händer det att den blockerar sidor våra Internetanvändare vill åt och som också bör kunna ses. Till 90 procent spärrar den sidor som innehåller sex, våld, rasism och ockulta sidor. Skulle filtret spärra en seriös sida kan användaren själv maila till Cyber Patrol och påtala att de bör upphäva spärrningen.

På inrådan från Landskrona Direkt lovar dock Nilsson att ta tag i problemet och se till så att blockeringen av bois.nu hävs.
– Man får ha lite tålamod. Det tar lite tid men om någon vecka ska man kunna besöka sidan från kommunens datorer, lovar Nilsson avslutningsvis.

Landskrona BoIS supporterklubb Black & White utsågs i januari till ambassadörer för Landskrona kommun. Mot en ersättning på 40 000 kronor skulle supportrarna bland annat skapa goodwill åt kommunen på såväl hemma som bortamatcher. Något som alla som besökt en BoIS-match säkert också kan intyga att supportrarna skött med bravur.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet