BoIS föll mot Kalmar FF igen

Höstmörkret fortsätter att sänka sig över Landskrona BoIS som förlorade tredje raka matchen när tabelljumbon Kalmar grep sista halmstråt i bottenstriden och vann med 2-1.
– Nöjd kan man inte vara när man förlorar, men det var ett steg i rätt riktning. Vi skapade en del chanser, men det har gått lite grus i målmaskineriet. Nu spelade vi piggare än mot Norrköping och det skall vi ta med oss mot MFF på lördag, poängterade BoIStränaren Janne Jönsson direkt efter slutsignalen.

Kalmar är ett riktigt mörkt spöke för BoIS, har i år vunnit båda matcherna och BoIS har inte vunnit på Fredrikskans på hela 20 år!
Det var också Kalmar som började bäst och såväl Håkan Lindqvist som Lasse Johansson ställde till med stora problem för BoIS backlinje.
Redan efter åtta minuters spel hade Lasse Johansson den bästa chansen när han från nära håll nickade mitt på en välplacerad Mats Svensson i BoISmålet.
Tio minuter senare hade Daniel Mobaeck en nick utanför i fritt läge och när Anders Friberg några minuter senare tryckte till Lasse Johansson i straffområdet och domare Lars Kratz pekade på straffpunkten. Straffen satte Håkan Lindqvist säkert i mål.

BoIS flyttade upp spelet efter Kalmars mål och skapade några halvchanser. Jeppe Ljung, fostrad i Kalmar AIK, såg till att BoIS kom med i matchen igen genom sitt första, mycket spektakulära mål, i årets allsvenska.
BoIS fick en frispark närmare 40 meter från Kalmars mål, Jeppe Ljung slog snabbt bollen mot mål och helt omarkerad kom Magnus Torvaldsson fram och störde Petter Wastå i Kalmars mål så att bollen gick i nät.
– Vi har tränat lite på den grejen och nu gick det ju bra, målet tog oss in i matchen igen, påpekade Jeppe Ljung vars mittfältsspel inte når upp till vårens svindlande höjder och kanske är det en förklaring till att BoISspelet går mycket trögt för dagen.

Tungt var det också för Matthias Eklund som nu gjorde comeback efter sin skada. Matthias var bra med i spelet, men det går troll i bollen i samband med avsluten.
I början av andra halvlek knuffades Eklund omkull i Kalmars straffområde och det luktade lika mycket straff som Kalmar tidigare fått. Men domaren valde att fria och istället kunde Kalmar kontra snyggt.
Håkan Lindqvist hoppade snyggt över bollen och Lasse Johansson rullade enkelt in den i Mats Svenssons långa hörn.

Målet räckte till en viktig seger för Kalmar och det hjälpte inte BoIS att Alexander Farnerud kom in med en dryg halvtimme kvar att spela.
– Men Alex var mycket piggare nu än senast och det bådar gott inför lördagens derby, analyserade Janne Jönsson som såg BoIS ligga på bra under matchens senare del för att rädda en viktig poäng.
Bästa chansen att kvittera hade Matthias Eklund vars närskott Petter Wastå reflexräddade med en hand. Närmare än så kom inte BoIS och på lördag väntar serieledande Malmö FF.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet