Ännu en 1-0 förlust för BoIS

IFK Norrköping, som tappat flera matcher i slutskedet, stod distansen ut mot Landskrona BoIS och vann med 1-0, målet inprickat av Antti Sumiala efter en dryg timmes spel.
– Vi har tappat poäng ofta i slutet av matcherna, så det här var en mycket skön seger, suckade IFK:s tränare Håkan Ericson som i matchens sista sekund såg BoIS inhoppare Linus Malmkvist skjuta bollen förbi en öppen målbur.

Annars var det ingen bra match som de 6 211 på läktarna bjöds på. Mycket kamp, men lite skönlir.
– Vi är inne i en tung period och saknar energi bland spelarna. Sjukdom, avstängningar och skador har satt sina spår, konstaterade BoIS tränare Janne Jönsson som fick stuva upp i backlinjen eftersom Magnus Torvaldsson var avstängd.
För första gången fick Anders Friberg nu spela mittback tillsammans med Henrik Nilsson och det klarade han bra ända fram till den 64:e matchminuten. En framspelning gick förbi Friberg och helt fri med Mats Svensson gjorde Antti Sumiala inget misstag.
BoIS mittfält svarade dessutom för säsongens sämsta insats med en uppsjö tekniska misstag som underlättade för Norrköping.
– Spelet blev andefattigt och inte alls vad vi är vana vid att se. Nu hoppas jag att vi kan ladda om batterierna och visa bättre spel mot Kalmar, erkände Janne Jönsson som i Matthias Eklunds frånvaro satsade på brassen Bruna Tonheta på topp.
Nu blev det ingen direkt succé och det syntes att Daniel Nannskog saknade någon av sina gamla anfallspolare, långtidsskadade Danijel Milovanovic och Matthias Eklund.
– Matthias har en lårskada, men är på bättringsvägen och är förhoppningsvis klar för spel mot Kalmar, förklarade Janne Jönsson. Bruno var på väg igenom efter knappa kvartens spel, men stoppades av Patrik Jönsson som varnades när publiken väntade sig en frilägesutvisning.
– Jag kommenterar inte domarens insats, men visst såg det ut som ett friläge, konstaterade Janne Jönsson diplomatiskt.

Norrköping satte stark press på bollhållaren och gav inte BoIS någon lugn stund. Det bäddade för enkla misstag och Mats Svensson svarade för flera fina ingripande, annars hade Norrköpings målskörd blivit större. BoIS skapade ingen uppsjö av målchanser, men Johan Anderssons distanskott efter dryga 20 minuters spel gav Balázs Raboczki en del besvär.
På BoIS skadelista fanns också Alexander Farnerud som besvärats av magsjuka de senaste veckorna och inte kunnat träna ordentligt. Alex kom in med dryga 20 minuter kvar att spela utan att ställa till med allt för mycket väsen.
– Vi chansade med Alex, han har inte kunnat träna ordentligt och kunde därför inte göra sig själva rättvisa, menade Janne Jönsson. För Norrköping innebar segern att laget hängde på i bottenstriden och för BoIS handlar det nu om att hitta tillbaka till vårens charmiga spel om hösten inte skall bli grå och dyster.

av Kalle Berggren
Foto: Zebra Media
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet