Landskrona kommun lockar blivande poliser

Som vi tidigare skrivit om på Landskrona Direkt vill kommunen och polisen i Landskrona att fler blivande polismän ska välja att flytta till staden. I ett led från kommunen att locka till sig poliser deltar man därför på polishögskolornas så kallade myndighetsdagar i Växjö och Solna den 10-12 september.
I skrivande stund befinner sig kommunens informationschef Inger Nejdebring i Solna tillsammans med närpolischef Tom Jensen och polisassistent Mattias Hedberg.
– Det finns ett intresse från aspiranterna att välja nordvästra Skåne när det nu är dags att välja praktikområde, berättar Nejdebring i telefon från Solna.
– Vi har redan pratat med ett par aspiranter som sagt sig vara beredda att söka till just vår region, tyvärr kan de inte söka direkt till Landskrona utan placeringe avgörs sedan av distriktet och vi är tio kommuner som önskar få aspiranterna. Vi försöker dock få de till att bosätta sig i Landskrona, berättar Nejdebring.

De blivande poliserna står just nu inför valet av polisdistrikt där de ska genomföra sin praktik och förhoppningen är att de sedan ska välja att arbeta i Landskrona. Det som enligt kommunen bör locka till Landskrona är ett omväxlande polisarbete och goda möjligheter till både bostad och idrottsaktiviteter i Öresundsregionens centrum.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet