Förlängt öppethållande på Tycho Brahe museet

Tycho Brahe minnena på Ven har upplevt en rekordsommar. Aldrig förr har så många grupper och enskilda kommit för att uppleva miljön på Uraniborg med dess trädgård och museum. Inte minst har möjligheten att få komma ner och se det underjordiska observatoriet Stjärneborg intresserat besökarna.
Det multimediala ljus- och ljudspel som visas där nu har också fått ett entusiastiskt mottagande av publiken.
– Genom att vi från mitten av juli infört entréavgift även för besök till trädgården, så kan vi inte göra en exakt jämförelse mot tidigare års besökssiffror, berättar Göran Nyström som är projektledare för anläggningen.
– Men personal, som arbetet på museet under en lång rad av år, gör bedömningen att vi denna sommar fördubblat antalet besökare. Redan i mitten av juni hade vi också haft lika många bokade gruppbesök som under hela förra året, fortsätter Nyström.

För att tillfredsställa det stora intresset kommer Tycho Brahe anläggningen nu att förlänga öppethållandet ytterligare två veckor in i september, vilket innebär ett dagligt öppethållande mellan klockan 11 och 16 till och med den 15:e september samt månadens två avslutande helger.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet