TV-debatt trots allt

Nu är alla parter överens och det blir en direktsänd TV-debatt på Landskrona Vision där även Socialdemokraterna kommer att delta.

Debattupplägget ser ut enligt följande;
Varje parti får en minuts inledningsanförande och därefter blir det debatt där varje deltagare får 8 minuters debatttid.
Socialdemokraterna medverkar med två representanter och får alltså totalt 16 minuter på sig. Därefter lämnas tillfälle åt publiken att ställa frågor direkt till debattörerna.
Kvällen avslutas med att partierna får vars en minuts avslutningsanförande.
Debattledare blir Gösta Nilsson (s) och Kurt Boström (m).

Niklas Karlsson (s) säger,
-Detta nya upplägg känns bra och det är viktigt med en lösning som alla kan godta.

Övriga partier godkänner kompromissen och deltar i debatten men Torkild Strandberg (fp) säger bland annat följande,
– För mig får socialdemokraterna gärna skicka tre representanter, om de tycker att de behöver det. Men jag vill understryka att Folkpartiets utgångspunkt har varit en debatt på lika villkor, det vill säga en debattör per parti.

Även Tutti Johansson Falk (m) kommenterar,
På riksplan klarar man sig bra med en gubbe. Kanske är det ett tecken på osäkerhet och svaghet. Dessutom har socialdemokraterna regerat i kommunen med hjälp av vänsterpartiet vilka finns representerade i debatten så enligt min mening har majoriteten redan idag två företrädare.

En lättad Peter Roslund på Landskrona Vision säger,
-Jag förstår alla parters invändningar men tycker ändå att vi fått en acceptabel lösning på problemet. Konflikter hör väl till i en valdebatt? Jag är i alla fall glad att alla partier kommer och jag tror att alla vilsna väljare i Landskrona kan se fram emot en informativ kväll. Min förhoppning för kvällen är att det blir mindre pajkastning och mer framtidsvisioner – det tror jag alla mår bra av.

av Kary Persson & Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet