Vingklippt debatt?

Onsdagen den 4 september håller Landskrona Vision en direktsänd lokalpolitiskdebatt på Folkets Hus, en debatt som tenderar att bli vingklippt. I dagsläget ser det nämligen ut som om Socialdemokraterna ej kommer att medverka.
– Vi socialdemokrater ställer gärna upp i debatt var och när som helst om den förda politiken. Men deltagandet måste ske på lika villkor. Landskrona BoIS möter säkert vilket annat lag som helst i Allsvenskan, men inte skulle de ställa upp på att möta alla lag samtidigt, säger Socialdemokraternas ombudsman Niklas Karlsson och förklarar vidare,
Under den gångna mandatperioden har vi Socialdemokrater styrt Landskrona kommun. Vi kommer att ställas till svars för beslut och åtgärder vi fattat. Vi står för våra beslut men vi har inte en chans att hinna svara på oppositionens alla frågor och angrepp inom de tidsramar som givits. Vad vi begär är att vi ska ha två representanter i debatten och att dessa ska ges samma tid som varje annan debattdeltagare. Dock nöjer vi oss med ett inlednings och ett slutanförande. Då skulle vi i majoriteten ges ungefär samma tid och möjlighet att svara på den förda politiken som oppositionen ges att kritisera den.

Peter Roslund, VD på Landskrona Vision beklagar Socialdemokraternas avhopp men håller fortfarande dörren öppen och hoppas att man ska nå en lösning.
– Vi anser det vara viktigt att en debatt skall ha lika villkor för alla deltagare. Vi beklagar att vi inte kan ha en debatt där även Socialdemokraterna medverkar men har ändå valt att genomföra den.

Om ingen lösning kommer tillstånd så kommer debatten att ske med följande partier, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, SPI och Vänsterpartiet. Platsen för TV-debatten är Folket Hus stora festsal och även allmänheten är inbjuden som publik och för att ställa frågor till politikerna.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet