Härlig fotbollsunderhållning när BoIS besegrade Elfsborg

Det bjöds på fotbollsunderhållning av bästa märke när Landskrona BoIS vände underläge 0-1 i paus till seger med 2-1 mot Elfsborg inför 6313 nöjda åskådare på Landskrona IP.
– Vi ägde matchen och det var besviket i paus när vi låg under, men vi vände och vann rättvist, summerade Daniel Nannskog som avgjorde matchen med en snygg lobbnick efter 54 minuters spel.
– Jag såg att målvakten var långt ute och valde då att lobbnicka och det gick ju vägen, log Daniel som bara minuter tidigare spelat fram Johan Andersson som med sitt första allsvenska mål kvitterade Elfsborgs ledning och tog in BoIS i matchen igen.
Det här var mitt hittills viktigaste mål, tidigare har det blivit två i Superettan, men de var helt betydelselösa, förklarade Johan som tackade Nannskog för framspelningen genom att spela fram till segermålet.

Nannskog, tillbaka igen efter en matchs avstängning, är nu uppe i tio mål och lika många assist, allsvenskans effektivaste spelare.
Men trots en topplacering i allsvenskan vill han inte tala om allsvenska medaljer.
– Vårt mål är 30 poäng och nytt kontrakt, nu har vi 28 och när vi tagit två till kan vi börja fundera på att höja ribban, påpekade han med samma ödmjukhet som kännetecknat BoIS den här säsongen.

BoIS började matchens bäst, rullade boll riktigt bra och satte press på Elfsborgs försvar. Men den bästa chansen hade Elfsborg när Kristoffer Arvhage nickade mot mål och Mats Svensson svarade för en otrolig reflexräddning. Mats fortsatte sedan att storspela och gjorde en av sina absolut bästa matcher för säsongen.
– Det kändes bra och jag var med i matchen hela tiden, det är roligt att få lite att göra.

Efter 39 minuters spel slappnade BoIS annars så stabila försvar av för ett ögonblick och snabbt var Hasse Berggren, Elfsborgs bäste spelare i den första halvleken, framme och styrde Andreas Klarströms passning förbi en chanslös Mats Svensson.
– Målet kom lite som en kalldusch, jag tyckte vi ägde matchen men visade inte den rätta skärpan i avslutningarna, analyserade BoIS tränare Janne Jönsson som annars var mycket nöjd med killarnas insats. – Stundtals spelade vi riktigt bra och förtjänade verkligen den här trepoängaren.

Det finns skäl at dela ut många plus, ytterbackarna Anders Friberg, säsongens bästa match, och Gabriel Ucar övertygade. Dock tvingades Ucar, som nu åter är aktuell för U 21-landslaget, att lämna planen med smärta i ljumsken.
– Jag kände lite smärta och ville inte chansa, förhoppningsvis blir det bra igen efter lite vila, menade Gabbe som bara blivit bättre och bättre under säsongen.

Totalt sett flera plus efter en fotbollsmatch med högt underhållningsvärde och tre nya poäng till BoIS som fortsätter att skugga lagen i toppen av allsvenskan.

av Kalle Berggren
Foto:Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet