Landskronabor i samtliga landslag

Det var gott om Landskronakillar i farten i gårdagens landskamper.
I U21 landslagets match mot Ryssland spelade Alexander Farnerud hela matchen och Johan Andersson kom in och fick spela de sista 25 minuterna. Trots ett tidigt ledningsmål från Hollandsproffset Johan Elmander på Torpedostadion i Moskva förlorade det svenska U21-landslaget med 3-1.
Även A-landslaget hade problem mot ett taggat Ryssland och klarade med nöd och näppe 1-1 efter ett mål på stopptid av Zlatan Ibrahimovic. Framspelning till målet var en läckerhet signerad inhoppade Landskronasonen Pontus Farnerud. Pontus som förövrigt var en av få svenskar som nådde upp till betyget godkänd.
Även i Bohuslänska Kungshamn fanns det Landskronitisk representation när P-18 landslaget spelade 1-1 mot Norge. Det var Rasmus Lindgren som spelade hela matchen, dock på en något ovan position som yttermittfältare.
– Rasses tjugo först minuter i fösta halvlek var riktig bra, berömmer pappan tillika BoIS Tipselittränare Bernt ”Linkan” Lindgren som på plats följde sonens äventyr i landslagsdressen.
– Rasse var med mycket i spelet inledningsvis, slog många bra passninga och jag tycker han gjorde rätt som spelade enkelt. Bland annat hade han en frispelning till Björn Runström som så när resulterat.
I andra halvlek var det nära att Rasmus hamnade i målprotokollet.
Han hade två bra skottförsök och dessutom ett fint avslut efter en inövad frisparksvariant vilken resulterade i en klockren stolpträff.
I skrivande stund möter P18 Norge ännu en gång och kutym vid dubbellandskamper är att hela truppen vädras vilket gör att Rasmus Lindgren idag började på bänken.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet