Festlig skolstart

Fest, förväntan och nyfikenhet präglade elever, föräldrar samt lärare på Västervångskolan när det idag var läsårsstart.
Eleverna på Frisko, det vill säga alla elever från förskoleklasserna upp till och med årskurs fem samlades ute på skolgården för att blicka upp mot ett av hustaken där en av skolans musiklärare förskansat sig.
Det var sjunde året i rad som Stefan Andersson bjöd på musikunderhållning i samband med skolstarten.
Det har blivit tradition här på skolan att Stefan bjuder på ett par låtar ur sin digra repertoar och vi tycker att skolstarten bör vara minst så festlig som en skolavslutning, säger Västervångskolans rektor Peter Andersson och ser ut att stortrivas när nu barnen åter har intagit skolgården.
Att eleverna var med på noterna rådde det ingen tvekan om, till och med på låten ’Långsam’ som det var världspremiär för, hängde Friskobarnen med. För att inte tala om när Stefan spelade första ackorden till BoIS-låten ’Boys In Black & White’ då sången ekade mellan skolbyggnaderna, ”Det går ett ryckte över Sverige att något är på gång…”

Om det fanns några nervösa försteklickare bland barnen innan föreställningen så syntes dessa inte till efteråt. Snarare rådde en kamp om vem som skulle få hålla fröken i hand när man åter gick till klassrummet för schema utdelning.
Barbro Hultman, Eva Trygg och Cristina Olson heter fröknarna i årskurs ett på Västervångskolan och på Öresundsparken kommer Birgitta Holmgren och Agneta Martinsson att ansvara för de nya grundskoleeleverna. Och nog kunde alla närvarande stämma in i Stefan Anderssons avslutningshälsning, ”Alla elever, lärare, rektorer och djur som lever på era kroppar, ha en underbar skolstart!”.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet