Annons

BoIS förlorade mot Sundsvall

När Sundsvall tog emot BoIS var det ingen match som något av lagen eller publiken kommer att minnas någon längre tid. Spelet var klart under den nivå som i alla fall BoIS presterar i sina bästa stunder.
– Det här var den klart torftigaste matchen i år, analyserar Janne Jönsson efter matchen som slutade med en 1-0 förlust för BoIS.

En stor del av skulden måste läggas på planen som var bedrövlig, men Jönsson vill inte lägga hela skulden på detta,
– Vi var mentalt förberedda på den dåliga planen. Vi har spelat på sämre, till exempel på Ryavallen i våras. Nu gynnar väl underlaget Sundsvalls speltyp mer än vår men det var andra anledningar till att vi förlorade, nämligen skadeläget och våra avstängningar.

Annons
 

BoIS började första halvlek bra och Matthias Eklund fick till ett mycket bra skott i matchens sjunde minut. Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors lyckades dock tippa bollen via stolpen till en resultatlös hörna.
Några minuter senare tappade Hasan Cetinkaya bollen på mittfältet och Sundsvall attackerade snabbt. Mattias Thorsell sprang perfekt i djupled och lyckades överlista Mats Svensson som hamnat lite på halvdistans från målet.

Resten av halvleken präglades av mycket chansbollar och felpassningar som inte ledde någon vart för de båda lagen, men i andra halvlek lyfte BoIS upp spelet. Detta höll man hyfsat uppe och nära en kvittering var Magnus Kjellsson som hade ett skott som Sundlöv åter gjorde en bra räddning på.

Sundsvall bevakade sin ledning framgångsrikt och hade en och annan kontring, varav endast en ledde fram till en riktig målchans.
BoIS hade en utmärkt kvitteringschans när endast minuter återstod av matchen. Det var Linus Malmqvist som gick upp i anfallet och helt ren kunde nicka mot mål.
Tyvärr fick han den mitt på målet och där stod åter Sundlöv och kunde enkelt plocka ner bollen.

Med Friberg och Nannskog avstängda blev det inte samma ro i spelet som det brukar vara. Lägg därtill att Jesper Ljung inte var med från start då han insjuknade i feber under gårdagen och började på bänken,
– Ja, det var sent vi tog beslutet att han överhuvudtaget skulle sitta på bänken, säger Jönsson.
Under matchen fick sedan både Per-Ola Ljung och Magnus Torvaldson utgå på grund av skador.
– Matchen blir helt förryckt för vår del. P-O gick ut i paus och sedan får även Torvaldson utgå, båda på grund av lårkakor och det skapar naturligtvis oreda i spelet, konstaterar Jönsson som nu ser fram emot en välbehövlig vecka på träningsplanen,
– Nästa match spelas den 25:e och det känns skönt att ha åtta dagar att använda för att spelare ska kunna bli friska samt att vi har tid att träna ordentligt.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser