Succé för Borstahusens sommarfotboll

Intresset för Borstahusens sommarfotboll är rekordstort, 110 ungdomar i åldrarna 6 till 14 år leker med bollen under överinseende av BBK:s duktiga ledare.
– Jag har varit med nu i ett tiotal år och aldrig har intresset varit så stort, intygar Sven ”Lunkan” Larsson och tränar sina ungdomar i små, snabba steg med hjälp av klassiska rockringar.
– Det är en metod som jag själv kommit på. Genom att springa i ringarna får spelarna upp rätt steglängd och då blir också avslutningarna bättre.

Även om Landskrona inte kan skryta med något damfotbollslag av högre klass, så hade en hel del tjejer hörsammat BBK:s inbjudan.
– Jag tror att jag skall börja spela fotboll, jag väljer mellan fotboll och friidrott, förklarade Julia Hård Wang Ekdahl, 10 år, som tränade tillsammans med jämnåriga kompisen Evelina Andersson.
– Jag spelar redan i BBK och fotboll är jätteroligt, det är spännande att få spela matcher, menade Evelina som håller på BoIS medan kompisen Julia håller tummarna för HIF.
– Men vi är kompisar ändå, intyga båda innan det är dags för ett nytt pass.
– Vi leker mycket med bollen, det är viktigt att ungdomarna känner glädjen med fotbollen. Att lägga sommarfotbollen så här veckorna före skolstarten tycker vi fungerar alldeles utmärkt, menar Sven Larsson.

I dagarna fyra kommer ungdomarna att träna varje förmiddag och det handlar om allt från teknik till matcher. Idag blir det dessutom celebert besök när Boisarna Alex Farnerud och Hasan Cetinkaya gästar sommarfotbollen.
– Kul att killarna vill ställa upp, det betyder en hel del för unga spelare att få träffa sina idoler, avslutar Sven Larsson innan det är dags att avrunda dagens träningspass.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet