Förlust för BoIS i derbyt mot MFF

Daniel Nannskogs effektivitet svek och istället kunde allsvenska skyttekungen Peter Ijeh vinna kungamötet när MFF besegrade Landskrona BoIS med 2-1 inför 24 570 åskådare på ett soligt Malmö stadion.
– Mattias Asper var duktig i Malmös mål och det är inte lätt att göra mål på beställning, men visst borde jag satt en av mina chanser, analyserade en självkritisk Nannskog direkt efter slutsignalen.

Första chansen hade Daniel Nannskog redan efter sex minuter spel, men Asper svarade för en fin utrusning och gjorde sig stor, mycket stor framför Nannskog, som dessutom fick en rejäl tryckare och gick ner för en räkning.
– Jag fick smällen där det känns som värst, men smärtan försvann efter ett tag och det vara bara att köra på.

BoIS började matchen bäst, MFF något krampaktigt. Men efter den första kvarten tog hemmalaget över mer och mer av spelet och hörnstatistiken talar också sitt tydliga språk, 7-0 till MFF.
Det var också efter en hörna som MFF lyckades sätta 1-0 efter 42 minuters spel.
Bollen damp ner i BoIS straffområde och Gabriel Ucar lyckades inte få undan bollen i första läget. Istället kunde Peter Ijeh skarva in bollen i en trång situation förbi en chanslös Mats Svensson. Än en gång visade BoIS prov på svaghet vid just fasta situationer.

Perioden blev mycket turbulent för BoIS eftersom Danijel Milovanovic samtidigt tvingades lämna planen med en knäskada, oklart hur allvarlig.
– Vi får titta närmare på Danijels skada på tisdag (läs idag), förhoppningsvis är det inget allvarligt, sa Janne Jönsson medan uppgifter senare på kvällen antydde en ledbandsskada som, i bästa fall, kan betyda några veckors vila för Milovanovic.
In på planen kom Alexander Farnerud, vars sviktande form i de två tidigare matcherna, gjorde att Janne Jönsson istället satsade på Matthias Eklund som högerbreddare på mittfältet.
– Det kändes lite bittert att inte få vara med från start, men det var bara att ta nya tag och visa att jag hör hemma i första uppställningen, menade Alex som efter pausen såg till att BoIS på allvar kom in i matchen igen.

BoIS spelade riktigt bra och första jättechansen till kvittering hade Daniel Nannskog, läckert framspelad av Håkan Söderstjerna. Men bara några meter framför Asper fick Nannskog bollen högt över ribban.
– Jag fick kroppen för långt bakåt när jag skulle slå till bollen och därför gick den över. Det är så små marginaler och idag hade jag dem inte på min sida, hade det varit tidigare på säsongen hade jag säkert satt minst en av mina chanser, suckade Daniel.

Efter en dryg timmes spel drogs Alex Farnerud omkull strax utanför MFF:s straffområde och efter lite snack med mittfältets strateg, Jeppe Ljung, valde Alex att själv slå frisparken och det gjorde han med sådan elegans att bollen smet otagbart intill Aspers vänstra stolpe och BoIS hade kvitterat till 1-1.
– Jeppe frågade om jag ville ta frisparken, först sa jag nej, men han övertalade mig och det gick ju bra, sa Alex med ett leende och efter BoIS-målet tog matchen riktig fart. Spelet böljade och chanserna avlöste varandra.

Efter 78 minuters spel hade Daniel Nannskog en jättechans att ge BoIS ledningen, helt ren med Mattias Asper tvekade han emellertid en aning och Asper kunde rädda sitt MFF från ett baklängesmål.
– Jag försökte slå bollen mellan benen på honom, men den tog på ett knä. Kanske skulle jag försökt gå runt istället, men det är lätt att vara efterklok.

Istället var det MFF som slog till med knappa tio minuter kvar att spela. Niklas Skoog gjorde bort Jeppe Ljung och passade snyggt till Ijeh som rundade Mats Svensson och säkert satte segermålet.
I besvikelsen efter målet sparkade Janne Jönsson till en vattenflaska och blev uppvisad på läktaren.
– Jag skulle kanske gjort som Prahl, skällt ut linjemannen istället, då hade jag kanske sluppit lämna bänken. Men nu har jag lärt mig och skall låta vattenflaskorna vara ifred, suckade en besviken Janne Jönsson som hade hoppats på poäng.
– Även om Malmö hade bollen mest så skapade vi en hel del fina chanser och var värda en poäng, men nu gick det inte vår väg och för oss gäller det att ta nya tag.

BoIS är onekligen inne i en formsvacka, en poäng på fyra matcher är inget bra facit och närmast väntar ett annat formsvagt lag, IFK Göteborg i Landskrona på måndag.
Till bilden skall läggas att, förutom Milovanovic, så har både Magnus Torvaldsson och Håkan Söderstjerna känningar av småskador, så det är en tuff period som står för dörren.
Spelmässigt var matchen mot MFF ett klart fall framåt och BoIS visade att laget har allsvenska kvalitéer, men dessa måste också omsättas i allsvenska poäng.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet