Konstnärstävling på Citadellet

På vallen intill Citadellets mäktiga byggnadsverk hade Hjördis Håkansson funnit en plats för sitt staffli och nästa helg kommer resultatet att visas på en utställning.
– Ett trevligt initiativ, normalt brukar jag bara måla inomhus. Nu får jag en chans att komma ut och en dag som den här känns det extra skönt, berättade Hjördis som tillsammans med ytterligare ett femtontal konstnärer känt sig kallad av Rohm and Haas inbjudan till konstnärseftermiddag på Citadellområdet.
– Här finns så många motiv, så några problem med inspirationen behöver det inte bli, ler Hjördis och lägger grunden för sin målning på duken.
– Här skall vi börja vårt arbete, sen har vi några dagar på oss att färdigställa målningarna, berättar hon och stryker ännu en grundfärg på duken.
Målningarna skall vara färdigställda på torsdag och sedan hängas i Kommendanthuset inne på Citadellet innan det är dags för allmän visning på söndag.
– Meningen är att publiken skall rösta på målningarna och sen är man med i utlottningen av vinnande bild, förklarar Hjördis Håkansson. Och runt om på Citadellet fick målarna samsas med veteranbilar och söndagsflanörer denna vackra sommardag.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet