Förlust för ABF – styrelsen avgick

Förra årets förlust för ABF innebär att styrelsen nu valt att avgå. Närmast väntar en omorganisering och denna innebär bland annat att tre administrativa tjänster försvinner skriver NST/HD.
– Vi hade en plan för att lösa de ekonomiska problemen men vi fick inte chansen, säger ABF:s förre ordförande Evert Jeppsson till tidningen och erkänner att interna stridigheter ligger bakom styrelsens val att avgå.

Anledningen till det negativa kapitalet förra året berodde på höga kostnader och inte minskat deltagarantal.
ABF kommer nu att rekonstrueras om men någon minskning av antalet kurser kommer det inte att bli. Besparingen kommer i stället att ske genom att tre tjänster sägs upp och den nya ordföranden Lars Svensson är övertygad om att en person klarar av all administration.

UPP

Till arkivet