BoIS slog svenska mästarna

BoIS vann mot svenska mästarna med 2-1. Efter en riktig kämpamatch mot Hammarby stärker BoIS sin ledning i Allsvenskan.
BoIS började bäst och hade tre farliga chanser innan Hammarby kom in i matchen och började styra. BoIS försvar var dock på tå och neutraliserade hemmalagets giftiga anfallspar Andreas Hermansson och Peter Markstedt.

En incident som präglade en stor del av matchen var när Håkan Söderstjerna sparkades ner två gånger med frisparkar som följd. Detta upprörde stora delar av Hammarbyfansen som buade så fort Söderstjerna fick bollen,
– Det är inget jag bryr mig om, tvärtom så är det ganska stimulerande, säger Håkan efter matchen.

I andra halvlek fortsatte Hammarby att ha mest boll.
Det var dock BoIS som gjorde matchens första mål, och vilket mål sen. Alexander Farnerud fick bollen på mittfältet och tre Hammarbyare var på honom direkt. Alex dribblade och rykte ifrån alla och kom helt fri med målvakten Ante Covic. En kylig lobb över Covic och bollen seglade in i mål – definitivt ett av årets mål i Allsvenskan så här långt.

Bara tre minuter senare slog Danijell Milovanovic till. Han kom löpande i djupled, klarade offsiden och dundrade in bollen i Covics högra kryss,
– Målet påminde en hel del om det jag gjorde mot Malmö FF för två år sedan. Det märkliga här var att det var rent tyst efter målen. Man var tvungen att kolla två gånger så att bollen verkligen var inne, säger en glad Milovanovic efter matchen.

Efter ytterligare tre minuter kom Hammarby tillbaka in i matchen då Peter Markstedt vräkte sig fram i straffområdet och nickade in en reducering.
Nerverna kröp därefter fram och det var nära att Hamarby på stopptid kvitterade men BoIS försvar, som var lysande hela matchen, lyckades hålla undan.

En som satt och spionerade på läktaren var AIK-tränaren Dušan Uhrin som kommer till IP med sitt lag på måndag och han var mycket imponerad av vad han fick se,
– Särskilt andra halvlek var bra av BoIS. Alexander Farnerud är otroligt bra och backlinjen är mycket stabil. Det är ingen tillfällighet att BoIS leder Allsvenskan, kommenterade han efter slutsignalen.

En annan som kollade matchen var Alexanders storebror Pontus Farnerud som närmast var euforisk över insatsen,
– Detta är stort, riktigt stort. Jag har svårt att finna ord. Håkan Söderstjerna och Alexander hade en makalös andra halvlek. BoIS är tillbakapressade i första halvlek men kommer tillbaka starkt. 2-2 hade kanske varit mer rättvist men jag är ju BoISare och därför gläds jag över segern.

Bäst i laget? Omöjligt att säga då alla gjorde en mycket bra match – Höga betyg rakt över. Ett positivt besked fick vi genom Gabriel Ucar som spelade sin första allsvenska match från start och det gjorde han med bravur.

UPP

Till arkivet