30″>fortfarande kritiskt men stabilt.

: 14.30
Händelseförloppet klarlagt.
Utredningen av söndagens mordförsök mot två yngre män i Landskrona går vidare. En röd sportbil med svart sufflett är mycket intressant i sammanhanget.

– Vi har pratat med flera personer med anknytning till sportbilar av det nämnda slaget, men detta har inte lett utredningen vidare, säger Thomas Servin vid länskriminalpolisen.
– Vi hoppas nu komma i kontakt med personer som kan ha uppgifter att lämna om en sådan bil.

Efter sammanställning av vittnesuppgifter och vad som hittills framkommit av den tekniska undersökningen har händelseförloppet i stort kunnat klarläggas:

Före skottlossningen vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen stod de tre inblandade fordonen på S:t Olofsgatan, ett tjugotal meter från korsningen till Regeringsgatan. Främst stod ovan nämnda sportbil, därefter en mörk BMW/Mercedes-liknande personbil med vit text på framrutan och slutligen en silverfärgad Mercedes.

En 23-årig man steg ur sportbilen. En kortväxt, kraftig och omkring 20-25 årig man steg ur den BMW/Mercedes-liknande bilen.
Han började munhuggas med 23-åringen, tog fram en pistol och sköt sedan på nära håll 23-åringen.
Sportbilen lämnade då hastigt platsen, sannolikt i riktning söderut på Regeringsgatan.
Efter skottet började även den silverfärgade Mercedesen köra från platsen.
När Mercedesen var i höjd med Regeringsgatan sköt den kortväxte mot bilen och träffade sannolikt redan då den 24-årige föraren. Ytterligare skott avlossades av den kortväxte mannen.
Det har konstaterats att sex skott träffat bilen varav flera skadat föraren.

Den kortväxte mannen återvände därefter till den BMW/Mercedes-liknande bilen, släppte en pistol ifrån sig och klev in på passagerarsidan i bilen vilken snabbt lämnade platsen.

Totalt har ett tiotal skott avlossats vid händelsen. Av de båda vapnen som anträffats tillhör sannolikt minst den ena den skadade 23-åringen.

Båda offren har Bosniskt medborgarskap. Förutom Landskronabon har det framkommit att 24-åringen är bosatt i Holland. Han är inte känd av den holländska polisen.
Mannen kom till Sverige i lördags och skulle lämna landet igen under söndagen.

Arbetet går nu vidare med bearbetning av de uppgifter som samlats in, kartläggning av personer i de skadades bekantskapskrets och förhör med dessa.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet