Annons

Odair spelar inte i B-laget

När BoIS B-lag igår mötte HIF:s dito satt Odair, brasilianaren som BoIS för närvarande testar, på läktaren och avnjöt matchen. Nu satt han inte där på grund av att han inte platsade att han helt enkelt inte får spela mot svenskt motstånd med B-laget,
– Ja, det är en konstig regel som förmodligen kommer att ändras till nästa år. Inga utländska spelare får provspela i Folksams utvecklingsserie men väl i Örestads Cup, de två serierna som B-laget deltager i, säger BoIS B-lagstränare Urban Stoltz.
Detta innebär att Odair inte kan testas i match förrän på torsdag då A-laget reser till Kungsbacka för att möta Örgryte.
Ytterligare ett tillfälle ges till att se Odair och det är när BoIS möter Silkeborg i en träningsmatch på hemmaplan den 27 juni.
Hur bra är då Odair?
– Det är svårt att säga eftersom vi inte sett honom i match men han är ingen typisk brasse. Han är en så kallad tvåvägsspelare och han är säker med bollen. Det största problemet är språket eftersom Odair endast behärskar Portugisiska och spanska, avslutar Stoltz.
Hur B-lagsmatchen slutade?
1-1 efter att BoIS haft total kontroll under hela matchen. HIF:s kvittering kom i matchens sista minut. BoIS mål gjordes av Matthias Eklund efter en brasiliansk framspelning av Johan Andersson.
Läs mer om matchen på BoIS hemsida

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser