Annons

Insats mot olaglig alkoholförsäljning

Landskrona kommun har fått 397 000 kronor från Länsstyrelsen för att bekämpa att det säljs olaglig alkohol i staden.
– Det är ett stort problem. Det finns ett antal personer som får sitt uppehälle betalt genom bidrag och sedan tjänar pengar på att sälja alkohol, säger Jack-Benny Carlsson (m) på arbets- och socialnämnden, ASN.
Sedan flera år har införsel av alkohol från Tyskland och Danmark utgjort en stor del av det okontrollerbara flödet av alkohol till bland annat Landskrona. Denna alkohol förmedlas sedan genom försäljning till barn, ungdomar och vuxna i kommunen. Det är detta som gjort att kommunen nu fått nästan 400 000 kronor.
Arbetet med att försöka få bukt med problemen inleds med en orienteringsfas som beräknas ta cirka tre månader. Under denna tid skapas nätverk, utvecklas kontakter och samråd. Dessa kommer sedan att vidmakthålla och utveckla kontakterna i nätverket under hela projekttiden som är på 12 månader.
Samarbetspartners och aktörer i projektet förutom ASN är polisen, tullen, försäkringskassan, företag och skolor.
– Vi är mycket nöjda med att ha fått igenom våra anslag. Den olagliga alkoholförsäljningen är ett stort problem i staden och något vi måste få bukt med, avslutar Bengt Johansson, (s) ordförande i ASN.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

Annons
 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser