BoIS förlorade med 5-2 mot Södra

Att släkten kan vara värst visade Helsingborgs Södra med all önskvärd tydlighet genom att besegra allsvenska serieledarna Landskrona BoIS med hela 5-2 (3-1) på ett blåsigt heden.
Lycklig 4-målsskytt, med ett äkta hattrick i den första halvleken, blev ex-BoISaren Andreas Sördin som givetvis var glad efter matchen.
– Alltid roligt att få visa gamla klubbkompisar vad man kan, tyckte Andreas medan Södras tränare, tidernas främste BoISare, Sonny Johansson mest var förvånad över resultatet.
– Men nu hoppas jag att vi kan ta med oss lite av detta till serien där det inte gått så bra.
Glad var självklart inte BoIS assisterande tränare, Urban Stoltz som tagit över ansvaret för matchningen medan tränaren Janne Jönsson guidar det svenska landslaget i japanska Kobe.
– Efter den första halvleken skämdes killarna och det med rätta, ingen spelade hemåt, alla ville bara anfalla. Då såg Södra ut som ett lag från allsvenskan, analyserade urban Stoltz som dock såg BoIS ta ledningen genom Matthias Eklund som slog Danijel Milovanovic boll över mållinjen, detta efter 15 minuters spel.
BoISarna började nu slappna av allt mer och få var de spelare som jobbade hemåt och det tackade Andreas Sördin för genom att göra tre mål på raken och till saken hör att Södra hade ytterligare fina chanser att öka målskörden.
Efter paus spelade BoIS mer motiverat och reducerade genom Jesper Ljung innan Andreas Sördin utnyttjade en kontring och satte 4-2 med kvarten kvar att spela.
Matchens sista mål gjordes för övrigt också av en Landskronakille, förre Landoraspelaren Zoher Toutanji med bara minuter kvar att spela. Till bilden hör dock att BoIS, efter en dryg veckas ledighet, tränat hårt och på många håll syntes också stumma ben.
Några spelare avstod också matchen på grund av skador och allvarligast är det för Afo Dodoo vars knäskada innebär att han missar resten av säsongen och förmodligen opereras redan nästa vecka.
BoIS, som har en tunn, om än effektiv, trupp sägs söka efter någon form av ersättare. Men så här långt har inget intressant namn kommit fram.
BoIS saknade också Henrik Nilsson, Alexander Farnerud och Gabriel Ucar, samtliga med småskavanker. Övriga spelare luftades igår och det handlade mest om att komma igång igen, eller som Hasan Cetinkaya sammanfattade matchen; ett träningspass.
– Nu kommer vi att träna mer matchinriktat och sen har vi kvar att möta Örgryte och ett danskt lag innan allsvenskan drar igång igen, så någon anledning för panik efter det här finns inte. Men det ser inte bra ut att släppa in fem bollar, avslutade Urban Stoltz och BoISarna såg mest ut att längta efter serieallvaret i allsvenskan.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet