Rude BoIS tredje platta ute

Vi skrev härom dagen om framgångarna för BoIS och dess souvenirförsäljning.
Ett annat fenomen med BoIS-anknytning som firar triumfer är supporterklubben Black & Whites eget husband, Rude BoIS som i dag släpper sin tredje skiva.
Detta firas på RePUBliken Grenden i kväll där bandet först signerar sin nya skiva samt spelar live från och med 21.00.
– Det hela startade 1999 med en akustisk spelning på supporterklubbens karnevalsfest. Succén var given och et tu tre låg en platta klar. Därefter har det blivit två till varav den senaste, Allsvenskan, släpps idag, säger bandets sångare och tillika ordförande i Black & White, Roland ”Stolle” Telin.
Killarna i bandet är ganska rutinerade rävar inom musikbranchen.
Bland annat har delar av Rude BoIS spelat i band som The Skalatones, The Bristles, Dada 36, Hälen kliar, Lars-Jimmys dansorkester och Ollonet spricker.
– Ollonet spricker var det första bandet jag spelade i men vi fick byta namn till Censur, det var nån gång på 70-talet. Anledningen till namnbytet var naturligtvis att radiostationer och övrig media censurerade oss tack vare namnet, säger Rude BoIS bassist Michael ”Svegis” Svegbrandt.
Killarna har dock växt till sig sedan den gamla punktiden och det märks tydligt på den nya skivan som innehåller allt ifrån jazzpärlor till rock & roll.
– Det är definitivt det bästa bandet jag spelat i. Vi tar det jävligt lugnt. Vi har repat tre gånger och gjort tre skivor, det är perfekt, säger Telin och skrattar.
Det som gör Rude BoIS unikt är att man bara sjunger om fotbollslaget Landskrona BoIS. Några problem att hitta på texter har inte Telin, som står för merparten av de samma,
– Jag vet inte riktigt hur det går till. Man går och nynnar när man är ute med hunden eller kör bil och så bygger man vidare hela tiden. Det bara kommer hela tiden.
De övriga i Rude BoIS är Jonas ”Malwin” Olsson på trummor och Anders ”co-co” Jeppson.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet