Annons

Ingen ölservering under VM

Ingen av stadens krogar kommer att ha öppet och sälja öl i samband med Sveriges matcher under fotbolls-VM som startar på fredag.
I Stockholm har en del krogar fått förlängt tillstånd att sälja alkohol men i Göteborg och Malmö har man sagt nej.
– Det är faktiskt ingen som har ansökt om tillstånd att sälja alkohol i Landskrona i samband med VM, säger Bo Sörensson som ansvarar för alkoholtillstånden i kommunen.
– Enligt alkohollagen får man sälja alkohol mellan klockan 11.00 och 01.00 och förlängda tider är ganska svåra att få, särskilt på natten.

Det finns dock en krog som har tillstånd att sälja alkohol från klockan 7.00 på morgonen och det är Backafallsbyn på Ven. Det är dock inte lönt för gemene man att ta sig över till ön för att ta sig en pilsner till någon match,
– Nej, vi kommer inte att ha öppet i samband med fotbollsmatcherna. Vi är ingen krog på det viset. Vi koncentrerar oss på konferenser och dylikt, säger man från krogen.

Annons
 

Om nu någon av stadens krögare skulle komma på idén att ha öppet blir det svårt att hinna få ett tillstånd.
– Det tar cirka en månad att behandla en sådan ansökan, säger Sörensson och fortsätter,
– Det tar två veckar att driva genom ett beslut och sedan ska polismyndigheterna informeras och ge sin syn på det hela. Därefter utreds det under två veckor innan tillståndet blir klart.

Om nu någon mot förmodan skulle komma in med en ansökan i elfte timmen vet inte Sörensson om tillstånd skulle bifallas,
– Uppriktigt sagt vet jag inte vad beslutet skulle bli, det är en känslig fråga.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser