Oviss framtid för seniorhockeyn

A-lag eller inte, nu ligger pucken hos spelarna vad gäller Lejonets fortsatta seniorspel.
– Vi kommer att lämna ett budgetförslag till spelarna, accepterar man detta så blir det spel. Om inte så tvingas vi lägga ner A-laget för en tid framöver, berättar nyvalde styrelseledamoten Jonas Molin efter klubbens stormiga årsmöte.
Efter åtta år tackade ordförande Fredrik Schlasberg för sig och med honom stora delar av den gamla styrelsen.
Den nya styrelsen kom istället att domineras av föräldrar till unga hockeylirare i klubben, något som säkert förklarar en del av funderingarna på att lägga ner seniorverksamheten.
Ny ordförande blev Peter Bengtsson, egen företagare hemmahörande i Hofterup och med en son i pojklaget. Från Hofterup kommer också Leif Hansson med tre söner i klubben, dessutom fick Mats Goldstrand och Jonas Molin förtroendet att ingå i den nya styrelsen.
– Visserligen har vi en hyfsad ekonomi, men den kan bli bättre och vi har inte råd att driva en seniorverksamhet som går med minus, i synnerhet när de idrottsliga framgångarna uteblir, poängterar Jonas Molin som fick se stora delar av A-truppen stega in på årsmötet och kräva en förklaring till planerna på nedläggningen.
– Det blev en hetsig diskussion, men jag tror nog att de förstod vad vi menade och nu kommer vi att lägga en budget för seniorernas verksamhet.
Accepteras den så kör A-laget vidare. Enligt Jonas Molin är det ungdomssektionen som svarar för mycket av arbetet kring A-lagets matcher och det kräver mycket kraft. Lejonets A-lag har spelat i den lägsta divisionen i flera år och slutade tvåa efter Åstorp i våras.
– Det är inte alltid så lätt att få folk att ställa upp när resultaten uteblir och det är ungdomsavdelningen som får svara för jobbet. Går pengarna istället till ungdomarna kan vi börja bygga från grunden, menar Jonas Molin som dock inser att det finns ett problem om killarna som spelar inte har ett A-lag att sikta mot.
– Vår målsättning är att ta en paus, på sikt skall vi komma igång med seniorverksamheten igen och då bygga på egna talanger.
Jonas Molin tillhörde själv talangerna när det begav sig, åren 1977-1980 spelade han för Leksand och när han sedan återvände hem hade Lejonet lite av en glansperiod med derby mot Rögle i spelprogrammet. Noteras skall att nuvarande MIF-tränaren Gunnar Johansson tränade och spelade för Lejonet i början av 1980-talet.
– Jag har fortfarande kontakt med Gunnar och han minns mycket väl åren i Landskrona. Men tyvärr står hockeyn och andra lagidrotter i skuggan av Bois. Landskrona är en fotbollsstad och då är det svårt för andra lagidrotter att hitta sponsorer.
Klart är också att tränaren Peter Börjesson lägger av, det beslutet fattade han redan när säsongen var förbi.
Så nu är det upp till A-lagskillarna om de är beredda att kämpa för att behålla ett A-lag i Lejonet?


UPP

 

Till arkivet