Skolutflykt till populära Boisare

Att få träffa några av Sveriges hetaste fotbollsspelare blev verklighet för eleverna på Tallskolan i Häljarp när de igår gästade Landskrona Bois träning.
– Det här har vi planerat länge, men av olika skäl kunde det bli av först nu, förklarade förskolerektor Ingrid Mårtensson och lotsade in eleverna i Bois omklädningsrum.
– Det är roligt att kunna bjuda lite, men någon vana kan det inte bli. Då hinner vi inte förbereda oss för matcherna, förklarade Boistränaren Janne Jönsson med glimten i ögat medan skolbarnen i åldrarna 6-8 år slog sig ner invid planen för att lyssna lite på genomgången.
Eftersom allsvenskan nu gör VM-uppehåll var det inte så många spelare som fanns med på förmiddagsträningen och bland de frånvarande var elevernas store favorit, Håkan Söderstjerna.
– Håkan är bäst, konstaterade Kevin Andersson innan det var dags att ställa de förberedda frågorna till spelarna som fanns på plats.
– Hur många mål har du gjort som mest, frågade Kevin allsvenskans just nu effektivaste spelare, Daniel Nannskog.
– Förra säsongen gjorde jag 21 och det är bäst hittills, svarade Daniel medan Mats Svensson berättade att svenska var hans favoritämne i skolan och Hasan Cetinkaya berättade att han är född i Göteborg.
– Jag har bara sett Bois på teve, men nu skall jag titta mer, sa Robin Jonsson och fick spelarnas autografer snyggt i sitt block.
– Min pappa har sett Bois, men han berättar inget, sa en annan påg och sträckte fram blocket till Mats Svensson som i sin roll som lärare är van vid barnens nyfikenhet.
– Det pratas en hel del fotboll på jobbet nu, intygade Mats och såg ut att trivas i solskenet.
Bois kör nu några lätta träningspass innan det är dags för en tidig semester. Flera av spelarna väljer att resa bort, andra blir hemma och läker småskavanker och om si så där två veckor börjar allvaret igen. Sen väntar en lång spännande höst för både Bois och eleverna från Tallskolan.

UPP

 

Till arkivet