Effektiva BoIS leder allsvenskan

Landskrona Bois fortsätter sitt allsvenska segertåg. Igår var det Örgryte som gick ner för räkning efter 3-1 (2-1) och obesegrade Bois toppar allsvenskan över VM-uppehållet.
– Vi gjorde en bra match över hela linjen och nu skall vi njuta av det här ett tag, summerade en som vanligt lugn och samlad Janne Jönsson en mycket dramatisk match med högt underhållningsvärde inför 7883 på läktarna som fick se Bois sätta full fart från start.
Medan ÖIS gärna rullade bollen inom laget svarade Bois för snabba och effektiva spelvändningar där de båda spjutspetsarna Danijel Milovanovic och Daniel Nannskog ständigt oroade ÖIS fyrbackslinje. Och det dröjde bara sju minuter innan Johan Anegrund lite onödigt drog ner Milovanovic och domare Peter Fröjdfeldt pekade på straffpunkten. Straffen satte mittbacken Henrik Nilsson säkert bakom Dick Last i ÖIS mål.
– Han drog mig i tröjan och kom aldrig åt bollen, så visst var det straff, även om jag hade dålig vinkel, analyserade Milovanovic och funderade en hel del på sina sumpade målchanser. Främst den när han var helt ren med Dick Last men rullade bollen utanför målramen.
– Man hinner tänka så oerhört mycket när man blir så fri, det är bättre att bara få bollen och klippa till. Visst är jag nöjd med min match, jag var inblandad i två av målen. Men jag vill gärna kröna det med att sätta ett mål och chanserna saknades inte, suckade han och passade på att glädja sig åt framspelningen som innebar att Daniel Nannskog med en drömträff ur liten vinkel tryckte bollen mellan händerna på Dick Last och gav Bois ledningen med 2-1.
Nannskogs mål blev psykologist viktigt eftersom Bois glädje efter straffmålet bara varadenågra minuter, sen nickade mittbacken Magnus Torvaldsson förbi en utrusande Mats Svensson och självmålet var ett faktum.
– Jag trodde att jag hade en av deras spelare bakom mig och när P-O Ljung ropade att jag var ren så var det för sent, förklarade Magnus som därmed noterades för sitt första randiga självmål.
– Vi får dela på ansvaret, jag borde ha sagt något, förklarade Mats som inte ställdes på några större prov från Örgrytes anfallare under den första halvleken.
– Efter Bois ledningsmål tappade vi rytmen och kom inte upp i normal standard, efter paus blev det bättre och då gjorde vi också en bra insats. Och det blir ofta så att motståndarna kontrar när vi tvingas trycka på, så det är bara att gratulera Landskrona till segern. Som helhet var det en bra och underhållande match som publiken säkert var nöjda med även om jag inte är det, summerade ÖIS tränare Eric Hamrén som efter paus såg sitt lag flytta upp spelet och skapa ett massivt tryck mot Bois försvar.
Mats Svensson tvingades då svara för några kvalificerade räddningar som höll Bois kvar i matchen fram till slutminuterna då Örgrytes målvakt Dick Last ,lite onödigt kan tyckas, rev omkull inbytte Matthias Eklund när denna var på väg att runda honom.
Rött kort och frilägesutvisning för Last och straff för Bois som Daniel Nannskog förvaltade på bästa sätt. Han satte säkert 3-1 bakom mittbacken Valter Tomaz som fick ställa sig mellan stolparna.
– Den straffen var min, log en mycket nöjd Nannskog som med sina sex mål och fem assist är allsvenskans effektivaste anfallsvapen.
Skillnaden mellan Bois och ÖIS var just effektiviteten. Än en gång visade Bois prov på snabba spelvändningar som bäddade för målchanser bakom ett högt spelande ÖIS-försvar.
I Boismålet svarade Mats Svensson för en helgjuten insats och på självmålet var han chanslös.
Även om Bois backlinje stundtals blev hårt ansatt i den andra halvleken så visade man genomgående prov på stort fighterhjärta som hindrade Jeffry Aubynn och Patrik Fredholm från att hitta rätt.
På mittfältet skördade Håkan Söderstjernas och Alexander Farneruds inte lika stora framgångar som i tidigare matcher, istället var det djupledsspelet som gladde och Jesper Ljung lade tillsammans med Hasan Cetinkaya åtskilliga mil under fotsulorna.
Och på topp gav firma Danijel och Daniel ingen ro åt ett hårt pressat ÖIS-försvar.
– Spelet fungerar mycket bra och det här känns oerhört roligt. Vi har fått spela samman laget i Superettan och vet var vi har varandra, det tror jag är en bidragande del till framgången, analyserade Jesper Ljung som under våren hittat tillbaka till sin gamla roll som spelskicklig mittfältsmotor och Boistränaren Janne Jönsson kunde bara nicka instämmande.
– Idag försökte vi komma in bakom deras backlinje med djupledsbollar och det fungerade bra i första halvlek, i den andra fick vi mer kämpa för poängen. Men vi stod upp bra och vara värda den här trepoängaren, det var en skön punkt på en härlig vårsäsong, avrundade Janne Jönsson som nu kör med lite lätt nedträning innan killarna får en dryg veckas ledig för att sedan ladda batterierna som serieledare inför allsvenskans avslutning.

UPP

 

Till arkivet