AG:s 25-årsjubilerar

En av Landskronas populäraste livsmedelsaffärer, AG:s Favör firar i veckan att de funnits i staden i hela 25 år.
– Det är klart att det är glädjande att vi funnits med så länge. Butiken i Landskrona var AG:s tredje efter Helsingborg, som var den första som öppnade 1968, samt Staffanstorp, säger butikschefen Joakim Ridell.
– Vi har satsat på personlig service igen. Det är något som gått i cirklar. Ett tag skulle allt vara självbetjäning men nu är det populärt att kunna få tips och idéer av personalen, bland annat bakom köttdisken.
Konkurrensen hårdnar i staden då Netto kommer att öppna en lågprisbutik. Detta är dock inget som skrämmer Ridell,
– Det är klart att de är konkurrenter och de kommer säkert att köra hårt i början. Jag tror dock att det kommer att plana ut. Se bara på när Bauhaus kom till Sverige. Då trodde alla att priserna skulle hålla samma nivå som nere på kontinenten men idag vet vi att de anpassat sig efter den svenska prisbilden.
Affären som idag har 45 anställda omsatte förra året 96 miljoner kronor och man räknar med att finnas kvar i Landskrona även i framtiden,
– Det är en hel del nytt på gång till hösten. Det gäller samtliga AG:s butiker, men vad som kommer att ske vill jag inte gå in på idag, fortsätter Ridell.
När företaget tog efter EPA 1977 skedde en hel del förändringar,
– Ja, vi lade ner restaurangen på ovanvåningen och lite senare stängde vi även källarvåningen och blev då av med 1300 kvadratmeter.
Detta har dock inte haft någon inverkan på sortimentet,
– Vi har idag mellan åtta och tolvtusen produkter på våra hyllor och ökningen beror till stor del på att folk är ute och reser mycket mer. Detta har inneburit att allt från frukt och grönt till kött och andra produkter kommit hit.
Det är dock inte enbart positivt tycker Ridell,
– Nej, ett exempel är mejeriprodukterna som blivit så många på senare tid att vi inom kort måste se över sortimentet och börja gallra. Man kan inte ha hur många sorters, till exempel yoghurtar som helst, avslutar Ridell och passar på att bjuda på stort i morgon, fredag då SP Chark kommer att bjuda på korv. Det kommer även att finnas en GB-clown som delar ut glass till barnen.

UPP

Till arkivet