Utökade öppettider på Dammhagsskolan

Den ökande vandaliseringen av Dammhagskolan i centrala Landskrona har gjort att man från och med idag har beslutat att ha längre öppethållande på kvällarna, skriver NST.
– Det handlar om att fånga upp ungdomar och barn och göra något vettigt av deras fritid. Därför öppnar vi upp Dammhagskolan på kvällstid hela veckan. Bottenvåningen och idrottshallen samt skolgården blir öppen från kl.15 till 21 söndagar-torsdagar. På fredag och lördag blir det öppet till kl.23, säger skolans rektor Rose-Marie Bergman till NST.
När problemet har diskuterats har alternativet varit att ha vakter som patrullerar skolan men beslutet innebär nu istället att 13 ledare tar hand om ungdomarna och ser till att de kommer med i olika aktiviteter.
– Vi har rekryterat ledare ur olika språkgrupper och blandat kvinnor och män. En del har erfarenhet av att vara ungdomsledare sedan tidigare andra inte. Vi tycker dock att det blivit en mycket bra grupp, fortsätter Bergman och tillägger,
– Vi hoppas att detta ska utvecklas så att Dammhagskolan blir navet i stadsbilden här nere. Hit ska knytas inte bara ungdomar utan även föreningar, inte minst invandrarföreningar, matlagningskurser, slöjdaktiviteter med mera. Vi vill gärna ha ett cyberkafé och att kulturskolan ska växa här.

UPP

Till arkivet