BoIS fortsätter att imponera

Landskrona Bois fortsätter att övertyga i årets allsvenska, 1-1 (1-0) mot IFK Norrköping var nykomlingarnas sjätte raka match utan förlust och resultatet innebär samtidigt fortsatt serieledning.
– Efter vår andra halvlek tycker jag vi var värda att vinna, vi skulle åkt hem med tre poäng, analyserade matchens lirare, Håkan Söderstjerna som själv fick ett möjligt segermål avblåst efter en dryg timmes spel.
– Jag förstår inte hur jag kunde bli avblåst, jag var klart on side, suckade Håkan som såg Daniel Nannskog protestera så intensivt att han ådrog sig sin andra varning.
– Vår andra halvlek var stundtals ren utspelning och vi hade flera fina tillfälle att avgöra. Lite besviken känner jag mig, men samtidigt nöjd med den fina match vi gör, poängterade tränare Janne Jönsson.
Sammantaget blev det en mycket underhållande match där målvakterna, Mats Svensson i Bois och Pekings ungerske stjärnskott, Balázs Rabóczki kom att spela huvudrollerna.
I den första halvleken svarade Mats Svensson för två direkt avgörande räddningarna när IFK Norrköping förde matchen. Efter en knapp halvtimmes spel reflexräddade Mats en nick från Jani Sarajervi och minuterna senare hade Jonas Wallerstedt en dubbelchans.
Men Mats var chanslös på Fredrik Bilds nick med fem minuter kvar att spela. Bois tappade i markeringen och Bild kunde nicka in ledningsmålet efter hörna. Bois svaget visade sig på Norrköpings fasta situationer.
– Skönt att äntligen få sätta ett mål efter två mållösa hemmamatcher, analyserade Fredrik Bild som konstaterade att IFK Norrköping var farligast på fasta situationer medan Landskrona Bois dominerade spelet på planen och skpade en del bra chanser. Alex hade ett skott som målvakten tippade till hörna och nannskog två bra läge, men mindre bra avslutningar.
Efter paus bytte matchen ansikte, Bois tog över fullständigt och Håkan Söderstjerna bjöd tillsammans med Alexander Farnerud hemmalaget på en yster dans.
Bois hade skapat några hyfsade chanser redan i den första halvleken, men efter paus fanns bara ett lag på banan.
– Vi ryckte upp oss rejält i andra halvlek och borde avgjort matchen, analyserade Alexander Farnerud som efter en knapp halvtimmes spel styrde in Håkan Söderstjernas väl avvägda passning på volley förbi en chanslös Rabóczki.
– Passningen var perfekt, det var bara att sätta foten till bollen, analyserade Alex som nu svarat för fyra mål, lika många som Danijel Milovanovic och Daniel Nannskog.
Milovanovic hade en jättechans att avgöra matchen när han helt ren med Rabóczik inte lyckades överlista IFK Norrköpings bäste spelare.
Totalt sett en mycket underhållande match och Bois visade att lagets placering inte är en tillfällighet.
Stundtals svarade Bois för ett spel som fick Norrköping att påminna om statister.
Håkan Söderstjerna var matchen igenom strålande och det är upplagt för en riktigt fotbollsfest när Örgryte gästar Landskrona på söndag, den sista matchen före VM-upphållet ser ut att bli en tidig allsvensk seriefinal.

UPP

Till arkivet