Annons

Phong Pham mästare igen

Phong Pham fullbordade sin SM-trippel när junior-SM i tyngdlyftning avgjordes i hemmahallen. Phong, som vunnit sin klass, 69 kilo, vid två tidigare SM gav inte konkurrenterna någon chans.
Redan i ryckmomenten visade han vart medaljerna skulle hamna genom att rycka 95 kilo medan hans närmaste motståndare Andreas Enström, Norrköping och Christer Koivula, Spårvägen, stannade på 90 kilo.
Phong fortsatte sedan uppvisningen i stöt och efter att ha lyft 120 kilo i andra försöket var guldet klart och Phong begärde upp rekordvikten 127,5 kilo. *- Det blev ett hyfsat försök, jag klarade frivändningen men orkade inte med stöten, summerade en mycket nöjd Phong Pham som till och från haft problem med ryggen.
– Jag kände lite under tävlingen, men det var inget som hindrade mig. Phong Pham har därmed klarat nio SM-guld i juniorklassen, han har tagit hem grensegrarna och blivit totalsegrare tre år i rad. Imponerande.
– Phong har gjort en stark prestation, berömde också tränaren Patrik Helgesson som räknar med att starta sin adept vid Nordiska mästerskapen senare i höst.
– det beror lite på Phong själv, hur träningsvillig han är. Men han har definitivt kapacitet att slåss om medaljerna om han är fulltränad.
I år har Phong Pham annars tränat mindre än normalt och det sammanhänger med att han går sista året på Gullstrandskolans naturvetenskapliga program och studierna har tagit mycket av hans tid i vår.
– Eftersom jag går ut nu så har det varit mycket pluggande, men träningen har jag inte kunnat vara borta ifrån. Jag har hållit på med tyngdlyftningen i fem år nu och då är det svårt att bara sluta.
Phong lyfte fem kilo under personbästa, men var trots detta överlägsen i sin klass. Det säger en del om hans kapacitet.
– Tyvärr gick det inte så bra vid senior-SM, då missade han vikter som annars inte är några problem. Vill han bara fortsätta träna så kommer också framgångarna i seniorklassen, poängterade Patrik Helgesson som såg Madelene Jensen ta brons i sin tjejklass, men till saken hör att bara tre tjejer ställde upp.
Fredrik Westin satte några fina personbästa och det räckte till brons i ryck och sammanlagt en fjärdeplacering. betydligt sämre gick det för såväl Adam Olsson som Håkan Cyrén, ingen av dem kom upp i normal standard.
Överlag har det varit två fina tävlingsdagar för tyngdlyftarna i idrottshallen och hela arrangemanget har fungerat prickfritt.
– Eftersom det är vårt hittills största arrangemang känns det skönt att det gick så bra, avslutade Patrik Helgesson och inte blev det hela sämre av att Phong Pham, för tredje året i rad, tog hem junior-SM.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser