Obesegrade BoIS toppar allsvenskan

Djurgården hade mest boll, men Landskrona Bois hade de vassaste målchanserna inför 7079 på Landskrona IP.
Det oavgjorda resultatet 1-1 (0-1) innebär att nykomlingen Landskrona Bois fortfarande, efter fem allsvenska matcher, är obesegrade och toppar tabellen.
– Jag är mycket nöjd med vår inledning, då hade vi läge att göra både två och tre mål. Sen tig Djurgården över och rullade bollen bra inom laget, så totalt sett får jag vara nöjd även om det känns lite tungt just nu, summerade Boistränaren Janne Jönsson som var mycket irriterad på VM-domaren Anders Frisk som i slutskedet visade ut Johan Andersson.
– Johan är ingen spelare som medvetet försöker skada en motståndare, om han bedömdes vara vårdslös så skall det på sin höjd bli ett gult kort, dundrade Janne Jönsson medan kollegan i Djurgården tyckte att utvisningen var självklar.
– Man får inte spela så att man riskerar att skada en motståndare, menade Sören Åkeby.
Bakgrunden var den att Johan Andersson försökte sig på en cykelspark medan Stefan Rehn försökte nicka bort bollen och träffades av Johans fot så illa att han fick sys med några stygn.
– Jag har aldrig förr blivit utvisad på den här nivån och kan inte riktigt förstå varför jag fick rött kort. Det hela var en olyckshändelse.
Bois inledde annars matchen bäst. Snabba uppspel ställde Djurgårdens försvar och redan efter några minuter nickade Daniel Nannskog utanför Andreas Isakssons stolpe.
Efter fem minuters spel vände Jesper Ljung spelet snyggt i anfallet och Danijel Milovanovic kunde elegant frispela namnen Nannskog som enkelt lyfte in ledningsmålet.
Inspirerade av den fina inledningen trummade BoIS på mot ett omständligt Djurgården och efter en dryg kvart var 2-0 ytterst nära. Helt ren lyckades Matthias Eklund få bollen utanför målramen och några minuter senare var det Danijel Milovanovics tur att missa ett friläge.
– Mål där och det blir en helt annan match, summerade Milovanovic som ändå var nöjd med slutresultatet.
– Vi hade en tuff match i måndags och det kändes i benen. Djurgården spelade i lördags och hade säkert glädje av några dagars extra vila. Nu är Djurgården ett bollskickligt lag som kommer att hamna högt i serien, så vi får vara nöjda.
Djurgården tog också över matchen och stundtals påminde uppställningen på planen mer om handboll med Djurgårdsspelare i en halvcirkel framför BoIS straffområde.
– Vi hade mycket boll, men var fruktansvärt ineffektiva. Landskrona skapade de hetaste chanserna och vi måste bli bättre innanför straffområdet och snabbare komma till avslut, analyserade Sören Åkeby och Kim Källström, som tryckte in Djurgårdens kvittering med drygt tio minuter kvar att spela, höll med.
– Vi förde matchen, men får samtidigt vara ödmjuka och erkänna att Landskrona skapade de bästa chanserna och det är det fotboll går ut på. När Bois spelare trycktes tillbaka tvingades Mats Svensson storspela i målet och han svarade för några avgörande ingrepp innan han blev överlistad av Christer Mattiasson som lobbade bollen över Mats och ren på mållinjen kunde Källström trycka in bollen.
– Själv tyckte jag att Mattiasson var offside och det känns tungt att tappa poäng på ett sånt mål, men totalt sett är jag nöjd med min match. Vi kämpade bra och var värda poängen.
Ett nummer av den högre skolan svarade Alexander Farnerud för när han hade lite privat lekstuga med en handfull Djurgårdare, skottet som avslutade uppvisningen kunde Isaksson dock enkelt ta hand om.
Regnet ställde också till det för spelarna, det blev tungt och lite chansartat. För Bois var det en kämpapoäng och för Djurgården en bit på vägen mot spelet som skall leda till en allsvensk topplacering.
Frågan nu är hur länge Landskrona Bois kan hålla nollan vad gäller förluster i årets allsvenska. Redan på måndag handlar det om en ny tuff uppgift för serieledarna, Norrköping borta.

UPP

Till arkivet