Effektiva BoIS toppar allsvenskan

Supereffektiva Landskrona Bois fortsätter att slå knock på det allsvenska motståndet. Igår var det Elfsborg som gick ner för räkning med 3-0 i baken efter 0-0 i paus.
Segerdirigent var Daniel Nannskog som låg bakom två av målen och punkterade matchen med en snygg nick som innebar ointagliga 3-0 med bara minuter kvar att spela.
– Det var skönt att få trycka dit ett mål, det fanns läge för några till, summerade Daniel Nannskog strax efter slutsignalen och passade samtidigt på att tona ner förväntningarna på nykomlingarna Bois.
– Det låter kanske lite löjligt, men vi tar en match i taget. Vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det är en lång serie.
Annars var det Elfsborg som började bäst med ett stort bollinnehav i den första halvleken. Men trots detta var det Bois som hade de bästa chanserna och bäst minns de 6 550 på läktarna Daniel Nannskogs cykelspark efter drygt 20 minuter spel.
Annars var det Danijel Milovanovic som hade den bästa chansen när han slog ett stort hål i luften efter 27 minuter och sedan hårfint missade ett bra läge efter en halvtimmes spel.
– Elfsborg hade mycket boll och vi måste skärpa oss för att komma in i matchen, sa Milovanovic i pausen och skärpte sig var just vad Bois gjorde.
Redan efter en minuts spel prickade Matthias Eklund stolpens utsida och minuten senare tvingades Elfsborgs målvakt Johan Wiland rycka undan benen på Daniel Nannskog och domaren tog en frilägesutvisning och pekade på straffpunkten.
Säkert satte Henrik Nilsson 1-0 till Bois bakom inbytte målvakten Anders Jonsson. Elfsborgs tränare Anders Grönhagen förvånade sedan genom att plocka ut Lasse Nilsson, svensk fotbolls hetaste namn de senaste veckorna.
– Lasse tål inte hur många matcher som helst och jag ville få en förändring i spelet när vi var en man mindre än Landskrona, motiverade Grönhagen sitt byte. Elfsborg flyttade fram sina positioner vilket bäddade för Bois effektiva kontringsspel och det dröjde bara några minuter innan Matthias Eklund enkelt rullade in bollen förbi en överlistad Anders Jonsson.
– Det var inte fel att få sätta en boll, jag borde gjort ett mål redan i första halvlek, men då träffade jag stolpen, analyserade Matthias Eklund. Bois fortsatte att vänta ut Elfsborg och två minuter före ordinarie matchtid slog Anders Friberg ett perfekt inlägg som Daniel Nannskog mötte med elegans och fastställde slutresultatet till 3-0.
Nu var Elfsborg inte helt ofarliga, men Mats Svensson i Boismålet hade bestämt sig för att hålla nollan och svarade för några bra ingripande i den andra halvleken, bland dem en dubbelräddning när Jonas Klarström fick två chanser.
Som sig bör var Boistränaren Janne Jönsson mycket nöjd efter matchen, men samtidigt ödmjuk inför uppgiften.
– Vi försöker spela vårt spel och vet vad vi kan, men visst är vi förvånade över utdelningen så här långt. Spelarna känner varandra och vi har ett grundspel som vi bygger på och vi tror på vårt spel, poängterade Janne Jönsson som inte oroades över Elfsborgs stora billinnehav i den första halvleken.
– Nej, jag tyckte vi hade bra koll på matchen och dessutom skapade vi de vassaste chanserna, så jag var inte speciellt orolig. Och med facit i hand hade Boistränaren klart för sig och samtidigt Bois att spela metodiskt, dessutom med en otrolig effektivitet i avsluten.
Inga förhastade spelvändningar, metodik och tålamod är Bois signum och på torsdag väntar Djurgården. Upplagt för fotbollsfest i swinging Landskrona på en plan som är betydligt bättre än den i Borås.

UPP

Till arkivet